Kinderpardon: richt je op wat is, niet op wat nog kan gebeuren

Kinderpardon: richt je op wat is, niet op wat nog kan gebeuren

30 januari 2019 1

Vandaag is de afsluitende viering van het kerkasiel in de Haagse Bethelkapel. Na drie maanden (de eerste dienst begon op 28 oktober) is het kinderpardon door de regeringspartijen aangenomen en mag de familie Tamrazyan die in de kerk verbleef in Nederland blijven. Na de persconferentie vanmiddag is er een feestje, want uiteindelijk heeft dit kerkasiel zijn vruchten afgeworpen. De aanhouder wint.

Het nieuwe kinderpardon laat 1300 kinderen en volwassenen in Nederland blijven. Het kerkasiel in Den Haag deed een bijdrage, maar vlak ook niet de petitie van presentator Tim Hofman uit (253.626 handtekeningen) én het werk dat de CDA-jongeren op de achtergrond hebben verzet.

Kritiek

Er is ook kritiek op de nieuwe regeling: voor de kinderen en ouders die nu met het nieuwe pardon geholpen zijn is het goed nieuws, maar voor toekomstige vluchtelingen worden de regels alleen maar strenger. De deur gaat dus u even op een kier, maar daarna harder dicht dan eerst.

Successen vieren

Daar kunnen we ons op richten, maar vooralsnog mag je je successen ook vieren. Richt je op wat hier en nu gebeurt, niet op wat er nog te gebeuren staat. Het kerkasiel heeft succes gehad. Niet groots, niet meeslepend, maar heel simpel vanuit je geloofsovertuiging opkomen voor mensen die op je pad komen. Dát kan mensenlevens redden: het bewijs is geleverd. In de toekomst zal dat niet anders zijn.

Lees ook

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Sjoerd Muller
Sjoerd Muller
Een reactie op “Kinderpardon: richt je op wat is, niet op wat nog kan gebeuren
  1. Marijke

    Het mooie was er ontstond verbondenheid.

    31 januari 2019

Reacties zijn gesloten.