Knutselen: Pinkstervlammenlijn voor Pinksteren

Knutselen: Pinkstervlammenlijn voor Pinksteren

1 maart 2021 0

Binnenkort is het Pinksteren. Zou je graag met kinderen ontdekken wat het Pinksterverhaal je te vertellen heeft, maar weet je niet hoe? Goed nieuws: het kan met deze pinksterknutsel. Hoe? Ik laat het je zien in deze blog.

We maken met deze knutsel een vlaggenlijn met vlammen, om eraan te denken dat de Heilige Geest bij ons is. Achterop de vlammen schrijven we die momenten waarop we God dichtbij ervaren hebben.

Wat heb je nodig?

  • Afdruk van de bijlage met 3 vlammen
  • 1 geel, 1 oranje en 2 rode vellen papier (A4)
  • Potlood en gum
  • Schaar
  • Lijm of lijmstift
  • Touwtje of wol (minimaal 2 meter)
  • Perforator (om gaatjes mee te maken)

Stap 1: Knippen

 

 

 

 

 

 

 

 

Knip de 3 vlammen uit. Vouw het gele papier in vieren en teken daar 3x de kleinste vlam op naast elkaar. Knip de vlammen uit zodat ze vierdubbel uitgeknipt worden. Gum de potloodlijn weg. Leg de gele vlammen apart. Gebruik het oranje papier voor de middelste maat vlammen en gebruik de rode papieren voor de grootste maat vlammen.

Stap 2: Plakken 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plak de oranje vlam op de rode vlam en daarna de gele vlam op de oranje vlam. Zo maak je 12 driekleurige vlammen. Maak met een perforator een gaatje in de vlam. Heb je geen perforator dan kan het ook met een dikke spijker. Schrijf nu achterop de vlam het voorbeeld wat jij bedacht hebt. De vlammen die leeg blijven kun je natuurlijk ook gewoon in de vlaggenlijn gebruiken.

Stap 3: Rijgen

Rijg alle vlammen om de beurt aan de draad. Je kunt er een knoopje inleggen zodat de vlammen mooi verspreid blijven en niet allemaal op een kluitje komen. Hang de lijn op in huis.

Wij zijn benieuwd naar het resultaat. Deel je het met ons via Instagram

Wat is Pinksteren? Lees hier de blog van Otto Grevink. 

close

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder