Kom jij proeven aan de kerk? (+video)

Kom jij proeven aan de kerk? (+video)

26 september 2019 3

Zondag 29 september 2019 is het zover: de Kerkproeverij!  Een unieke kans om de kerk te proeven! Maak de kerkdienst mee en ontmoet andere mensen.

Kom je zelf niet vaak of nooit in de kerk, maar zou je best eens willen proeven wat het is om een dienst of viering bij te wonen? Dan is Kerkproeverij een mooie kans. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen veel lokale geloofsgemeenschappen hieraan mee en nodigen zij je bewust uit om te komen proeven.

Elianne Schultz, coördinator Kerkproeverij 2019 en Marieke den Braber (predikant Amersfoort) vertellen in dit filmpje over hun eigen ervaring met het binnenstappen van (nieuwe) kerken. Wat hielp, wat hielp niet? Kerkproeverij is hét moment om eens te komen kijken!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Wilma Kruithof
Wilma Kruithof
3 reacties op “Kom jij proeven aan de kerk? (+video)
 1. Egbert Fokkema

  ik ben het met veel van jullie gevoelens en ervaringen eens. Ik probeer altijd mensen bij de ingang van een kerk of voordat de viering begint even aan te spreken, welkom te heten of te begroeten (ook als voorganger). En ik maak op mijn facebookpagina altijd een hartelijke nodiging aan wie dan ook om eens te komen en een viering bij te wonen. Wat mij hindert is de titel ‘kerkproeverij’. Het is geen snoepjes of drankjesfles waaruit je iets kunt proeven. Ik wil wel meedenken over een betere titel en campagne volgend jaar. hartelijke groeten Elianne en Marieke en een heel fijn weekend met en in een laangdrempelige en open kerk. Tot ziens!

  28 september 2019
 2. Sybilla Buisman

  beste Egbert, volgens mij laat u uw kerkgangers al bij de deur de sfeer proeven van welkom te zijn. Proeven is een zintuigbeleving en als je ergens binnen komt dan kan je de sfeer proeven. Wij omschrijven dit normaliter al zo. De benadering om mensen de sfeer te laten proeven in een kerk vind ik positief omdat de huidige kerkgangers uitgedaagd worden misschien wel iets meer dan anders aan de sfeer te doen. Opener voor contact naar elkaar? U creëert zelf al een goede sfeer, maar kan door uw kerkgangers versterkt worden. ik wens u een sfeervolle kerkdienst en hoop dat velen het komen proeven en bovenal dat het hen goed gaat bekomen en zo bij u en alle ‘voorgangers’ kunnen ervaren wat ware ‘Liefde’is.

  28 september 2019
 3. Thuis kerk

  Helaas kan de thuis kerk NIET open gesteld worden ivm familie omstandigheden

  28 september 2019

Reacties zijn gesloten.