Kom tot rust met MijnKerk.nl op Ameland

Kom tot rust met MijnKerk.nl op Ameland

29 juni 2021 0

Zin om na alle drukte van een intensief coronajaar stil te staan bij wat je energie geeft in plaats van kost? Kom tot rust op Ameland. Daar waar je leven zich vertraagt en je keuzes helder worden. MijnKerk.nl organiseert samen met de pioniers van De Plaats een weekend voor zinzoekers van 27-29 augustus 2021.

Dóórgaan. Op standje ‘overleven’ hebben we dit coronajaar moeten studeren, werken of moeten vechten voor onze zaak of moeten afwachten. Als je kinderen hebt kwamen daar opvang van kinderen, thuisonderwijs, en wisselende roosters op school bij. Nu we weer wat kunnen opleven, is het een verademing om weer even stil te staan bij wat je belangrijk vindt, wat de keuzes zijn die je (soms ongemerkt) hebt gemaakt, en wat christelijk geloof daarin voor je kan betekenen. Daarom nodigen we je uit om een weekend naar Ameland te komen.

Vertragen

Op Ameland zul je ervaren dat je leven vertraagt. Weinig drukte, weinig prikkels, maar wel de wind, open stranden, open uitzicht, en mooie pittoreske dorpjes. Alleen de bootreis al: over hemelsbreed maar een heel korte afstand, doet de boot er al zigzaggend vijftig minuten over. Daarop kom je al tot rust. Op het eiland is alles op beperkte afstand te bereiken. Geen haast, geen snelheid. Rust.

De tekst gaat verder onder de video.

Afstand

Saai? Zeker niet! Er gebeurt genoeg. Met jezelf. Juist de rust en de ruimte geven lucht om even na te denken wat je eigenlijk graag zou willen doen of wat je energie geeft in wat je doet, en wat niet, hoe je zou willen leven en waarin je steun ervaart in je geloof. Ja, er is Wifi en mobiel internet, maar je zult niet gauw willen googlen. De wereld voelt op afstand. En als je met die wereld contact hebt, dan zul je merken dat je alleen dat doet wat je echt belangrijk vindt.

De tekst gaat verder na de video.

Orde

De afstand geeft orde, overzicht. Vaak zijn we zo druk dat we hollen om alle ballen in de lucht te houden. Hier op Ameland ben je alleen met jezelf, met mensen om je heen die ook dat overzicht zoeken. En met God, die het overzicht houdt over ons leven en overzicht geeft. Hier kom je toe aan je levensbronnen en kun je ervaren dat daardoor hemel en aarde elkaar als het ware even aanraken. Je hoeft jezelf niet ‘gelovig’ te noemen. Met dit weekend richten we ons met name op dertigers en veertigers die op zoek zijn naar spirituele bronnen voor de keuzes in hun leven.

Benieuwd?

Nieuwsgierig geworden naar dit eiland en het programma dat we voor je in petto hebben? Alle informatie staat op een rijtje op onze zinzoekerspagina. Hier kun je je ook aanmelden voor dit weekend.

We zien je graag!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink