Kun je leven met maar één auto?

Kun je leven met maar één auto?

11 augustus 2020 0

Jarenlang zijn wij in het bezit geweest van twee auto’s. Deels vanuit luxe en keuze, maar ook omdat het praktisch was. Mijn man werkte op lange afstand van ons woonhuis en ook ik had regelmatig een auto nodig voor mijn werk. Alternatieven als deelauto’s zijn in Friesland nog niet echt mogelijk en het openbaar vervoer is niet altijd een goede optie voor ons omdat locaties waar wij heen moeten slecht bereikbaar zijn. Afscheid nemen van de tweede auto was een besluit dat in het hoofd snel genomen was, maar het daadwerkelijk uitvoeren bleek erg lastig.

En toen kreeg mijn man een nieuwe baan op fietsafstand van ons huis en namen we bijna direct de beslissing dat er een auto de deur uit kon. De eerste vraag die we moesten beantwoorden was welke auto doen we weg? De grote, oudere, maar wel dure gezinsauto of de bijna nieuwe, kleinere auto. Na veel wikken en wegen besloten we de grote auto de deur uit te doen.

Auto te koop

De grote gezinsauto werd op Marktplaats gezet en we kregen gelijk een goed bod. Echter we konden niet toehappen. We waren nog niet zover om afscheid te nemen van de grote gezinsauto. Met het hoofd hadden we de beslissing genomen maar in de praktijk lukte het nog niet. We hadden tijd nodig om los te komen van dit aardse bezit. De tekst uit Mattheus 6: 19a “Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde” bleek lastig uit te voeren voor ons. We zijn blijkbaar meer gehecht aan ons bezit dan we zelf dachten

En jij? Heb jij ook wel eens iets weggedaan omdat het beter was maar dat je het erg lastig vond?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga