Kun je niet wachten? Laat je inspireren door David

Kun je niet wachten? Laat je inspireren door David

10 juni 2021 1

David uit de Bijbel zet je met twee voeten op de grond als het leven traag gaat. ‘God als U mij dit geeft, dan…’. Misschien ken je dit gebed. Dat je al een tijdje aan het bidden bent voor een bepaalde functie of positie op je werk, een promotie. Het kan soms ook niet snel genoeg gaan. Ik heb het zelf ook. Jarenlang heb ik al een belofte, een verlangen. Maar het komt voor mijn gevoel maar niet uit. Het moet sneller, het liefs: nu!

Ik zie hem al voor me staan. Dat hij me aankijkt en zegt: ‘Hé vriend, ga lekker zitten. Laat ik je mijn verhaal vertellen’. Dan ga ik naast hem zitten. Hij vertelt me over dat moment dat hij in het veld lag, grassprietje in zijn mond. Schapen chillende in de wei. Niks aan het handje. Dan komt er een knecht aangerend. Hijgend ploft hij voor David neer. ‘David, hijg, je moet, hijg, nu komen! Samuel is er om iemand in je familie te zalven, maar je oudere broers zijn het niet. Come on, ren!’ zegt hij. Dan staat de herder David voor de profeet Samuel en Samuel zalft hem tot koning van Israël.

Luister ook: psalm 23 uit de psalmenpodcast

David in de wacht

Weet je hoeveel tijd er zit tussen de zalving van David en het moment dat hij koning werd van Israël? Een jaartje of twintig. Hij kon op z’n luieren zitten, beetje de schaapsherder uithangen. Dat deed David niet, hij werd een herder van mensen. Voordat hij Goliath versloeg was hij een bemoedigende man voor de soldaten. Daarna werkte hij in het paleis. Was legeraanvoerder, op de vlucht. Hij werkte hard en had geduld.

Lees ook: 10x levenslessen van David

Belofte

David draagt jarenlang een belofte met zich mee. Hij had erop kunnen wachten tot het moment kwam. Dat deed hij niet. Hij pakte gelijk zijn verantwoordelijkheid. Greep de regie op zijn leven. Werkte twintig jaar hard om een man naar Gods hart te worden en een herder van mensen.

Waar kun jij echt niet op wachten?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Tim Wildeman
Tim Wildeman
Een reactie op “Kun je niet wachten? Laat je inspireren door David
  1. Janine

    Zeer inspirerend geschreven Tim! Goed om over na te denken!

    10 juni 2021

Reacties zijn gesloten.