Laatste briefwisseling Geesje – Marleen (deel 7)

Laatste briefwisseling Geesje – Marleen (deel 7)

6 januari 2020 0

Geesje en Marleen wisselen brieven met elkaar uit. En wij mogen meelezen. In deze brief reageert Geesje op de brief van Marleen. Marleen stopt als blogger van MijnKerk. Dit is de laatste openbare briefwisseling tussen Marleen en Geesje.

Lieve Marleen,

De feestdagen. Inmiddels hebben we ze weer achter de rug. We proberen er thuis niet teveel heisa van te maken. Het past niet bij ons en al helemaal niet bij de kinderen. We hebben Sinterklaas gezellig gevierd. Ondanks dat we altijd eerlijk zijn over dat het een verkleedfeest is geloofde onze jongste van aankomst tot vertrek weer heilig in de Sint. Met kerst hebben we vooral tijd voor elkaar. Als gezin, bredere familie of met vrienden. Onze kids maak je (nog) niet blij met uitgebreid tafelen, dus dat doen we dan ook niet. Als er maar een bijzonder lekker toetje is. Iets met slagroom en discodip voldoet altijd. De afgelopen jaren nodigen we tweede kerstdag vrienden uit in de gymzaal van mijn lief. Lekker even klimmen, klauteren en ballen met elkaar. Ontzettend gezellig en heerlijk ontspannend. De feestdagen vieren zoals bij jou en je gezin past is toch het prettigst.

Geld

Over geld en kinderen is niet genoeg te schrijven hé? Wij zitten voor onze dochter ook al aan kleedgeld te denken, vooral omdat ze dan zicht krijgt op wat alles kost. Zo leert ze ook met geld omgaan. Zoals mijn ouders vroeger deden, betalen we voor een jas of schoenen die ze echt nodig hebben dan de helft mee. Dochterlief helpt met enthousiasme mee met het klaarmaken van de tweedehands kledingbeurs hier op het dorp. Lekker snuffelen en alles mooi uitstallen. En zo ziet ze ook de voordelen van duurzaam shoppen: veel meer spullen voor minder geld!

Tiktok

Toen ik laatst tegen dochterlief zei dat ik ook wel een Tiktok-acccount wilde, was ze laaiend enthousiast! Ze was echt teleurgesteld toen ik aangaf dat het een grapje was. Blijkbaar is dat toch dat verschil van een paar jaar. Ik heb wel beloofd om en toe eens met haar mee te doen. Ik ben echt een enorme hark, zeker vergeleken bij die soepele moves van haar. Maar als ouder van een puber is zelfspot essentieel denk ik. Jezelf niet zo serieus nemen geeft ook rust. Voor december maar ik ieder jaar een adventskalender met opdrachten. Dit jaar zette ik er twee keer een Tiktok maken als opdracht in! Je moet een beetje met de tijd meegaan.

Eerlijk zijn over onze zwakheden

Over dat het bij anderen zoveel makkelijker lijkt te gaan heb ik best wat gesprekken gehad de laatste tijd. En iedereen geeft aan: nee, bij ons gaat het ook niet altijd makkelijk. Waarom is het zo moeilijk om eerlijk te zijn over onze zwakheden? Juist door het met elkaar te delen voel je je sterker. Soms moet je even met een helikopterview naar je gezin kunnen kijken. Van een afstandje zie je ineens allemaal dingen die gewoon hartstikke goed gaan.

Ik ga je missen

Dit is alweer onze laatste brief naar elkaar, nu jij gaat stoppen als blogger. Ik ga onze gesprekjes en brieven wel missen hoor! Maar ik weet, er is ergens in het noorden een moeder als ik. Die maar wat aanmoddert, er het beste van hoopt en het stiekem geweldig doet!

Liefs, Geesje

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder