Let hierop als je iets denkt over een ander (+ video)

Let hierop als je iets denkt over een ander (+ video)

3 mei 2019 1

Als er ergens iets mis gaat reageren we vaak heel fel, ook op sociale media. Zelfs onze premier wilde eigenlijk liever iemand die een hulpverlener mishandelt in elkaar slaan. Ik vind dat we te snel en te heftig zijn in ons oordeel over andere mensen. 

In de Bijbel staat een verhaal over koning David. Die hoort van de profeet Nathan iets verschrikkelijks wat iemand gedaan heeft. ‘Ophangen die man’, is Davids reactie. ‘Die man, zegt Nathan, dat bent u!’ Nathan hield het verhaal anoniem om te zorgen dat David niet wist dat het over hem ging.

We doen allemaal wel eens wat, dus laten we maar wat bescheiden zijn in ons oordeel over anderen.

Hoe fel reageer jij als er ergens iets misgaat?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Let hierop als je iets denkt over een ander (+ video)
  1. Anoniem

    Als er ergens iets misgaat of iemand gaat zwaar de fout in, dan is er altijd wel één of meerdere oorzaken te vinden. Daarmee kun je alle fouten wegrelativeren. Maar dat ontslaat niemand van zijn verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor de dingen die je fout doet, mits je toerekeningsvatbaar bent.
    Als het om ernstige misdragingen gaat van iemand of van een groep, zal daar ook heftig op gereageerd worden. Dat is niet erg, dat roep je dan over jezelf af. Het is natuurlijk de vraag of men ook daadwerkelijk zal uitvoeren wat men heeft geroepen, ik verwacht niet dat Rutte zelf die mensen in elkaar zal slaan, ook al roept hij dat.

    4 mei 2019

Reacties zijn gesloten.