Levensvraag: Wat betekenen Hemelvaart en Pinksteren?

Levensvraag: Wat betekenen Hemelvaart en Pinksteren?

29 mei 2019 2

Na zijn opstanding uit de dood trok Jezus nog een poosje op met zijn leerlingen en kruiste hij het pad van veel andere mensen. Maar na veertig dagen was die periode voorbij. Zijn taak op aarde was klaar. De leerlingen van Jezus moesten voorgoed afscheid van hem nemen en kregen de opdracht de wijze lessen en levensovertuigingen van Jezus in de wereld te verspreiden. Jezus zelf werd opgenomen in de hemel, waar God woont.

Vlak voor hij naar de hemel ging, gaf Jezus zijn leerlingen de opdracht nog even te wachten met de wereld in te trekken om zijn boodschap te delen met alle mensen. Hij deelde hun Gods belofte mee dat ze zeer binnenkort de kracht zouden ontvangen van de heilige Geest. En met de kracht van die Geest zouden ze kunnen getuigen van het evangelie aan alle mensen op aarde.

Heilige Geest

Niet lang na zijn hemelvaart voltrok zich de uitstorting van de heilige Geest. De leerlingen zaten met elkaar in een huis, toen plotseling het heftige geluid van een stormvlaag klonk. Grote vuurtongen verschenen boven ieders hoofd. De leerlingen van Jezus begonnen plotseling in verschillende talen aan anderen te vertellen over Jezus. De mensen ervoeren hierin Gods hand. Ze herkenden Gods belofte van de Geest die het volk Israël al verwachtte en die ook alle andere mensen van de wereld zou gaan inspireren.

De Geest geeft kracht, moed en hoop 

Jezus’ leerlingen werden vanaf toen apostelen genoemd: uitgezondenen met een boodschap. De Geest gaf de apostelen de kracht die nodig was om het verhaal van God te verspreiden en het werk in Gods koninkrijk vol te houden. Niet alleen de apostelen hebben de Geest ontvangen, maar God heeft dit vuur van geestkracht ook in ons leven geplant. De Geest is in ons, geeft ons kracht, moed en hoop; hij geeft ons uitzicht op Gods koninkrijk en helpt ons herinneren wat het juiste pad is. Deze geestkracht is een geschenk dat een leven lang meegaat.

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
2 reacties op “Levensvraag: Wat betekenen Hemelvaart en Pinksteren?
  1. Tineke

    Zo waar ja

    29 mei 2019
  2. A. ten Vergert

    Mooi, duidelijk uitgelegd. In deze tijd geplaatst geef ik vaak aan dat de Geest graag op je schouders zit en je wil helpen op de meest moeilijke momenten. Maar je moet het wel een kans geven.

    31 mei 2019

Reacties zijn gesloten.