Lied Typhoon: Alles is gezegend

Lied Typhoon: Alles is gezegend

13 juni 2022 0

Ken je het nummer Alles Is Gezegend van Typhoon? Rapper Typhoon timmerde al een aantal jaar aan de weg totdat hij in een burn-out raakte. Tijdens die donkere tijd hervond hij zijn geloof en nu kan hij juichend zeggen dat hij terug is. Als reactie hierop schreef hij ‘Alles is Gezegend’ en hoewel ik zijn muziek altijd al bijzonder vond, vind ik dit echt een pareltje. Ik neem je graag mee in mijn gedachten bij het nummer.

“Ik weet al lang niet meer, maar da’s precies genoeg.”

Kunnen toegeven dat je het niet meer weet. Ik vind het vaak bevrijdend. Want als je dat kunt zeggen, kun je ook open staan voor verdieping, voor meer, of juist voor nieuwe ideeën. Het niet meer weten, dat is precies genoeg.

“Ik deed een hoop dingen fout, vergeef mij, oh Heer. (…) Mijn mama zei me: Maak je los van je ketting. Voel je vrij en tel je blessings.”

We doen allemaal dingen fout en achteraf baal je daar dan van. Je biedt je excuses aan, probeert dingen op te lossen of vraagt vergeving. Maar daarna is het tijd om je los te maken van de ketting van schaamte en schuld. Je mag je vrij voelen en je zegeningen tellen. Omdat je een nieuwe kans gekregen hebt en omdat het zonde is om jezelf met schuld te blijven ketenen.

“Want ik ben niet alleen. Ik tel de stappen in het zand en het strand roept de zee.”

Ken je het verhaal van de voetstappen in het zand? Dat je achteromkijkt en twee paar voetstappen ziet. God die met je mee loopt. Maar daar waar je maar één paar voetstappen ziet, zegt God: “Ik heb jou gedragen.” Dat besef, dat je het niet alleen hoeft te doen: dat is zo waardevol.

“Ik was verslaafd aan het zoeken, ben het denk ik nooit geweest. Maar vandaag met de kroon op mijn hoofd, ik leef.”

Je kunt zo zoeken in het leven, naar zin, je doel en geluk. Maar het is zo moeilijk om te vinden in de aardse dingen. Geluk en zingeving vind ik in het bovenaardse: liefde, vrede, geloof en rust. Met de kroon op je hoofd, in het besef dat je deel bent van een groter geheel. Deel bent van het plan van de Schepper. Daar leef je echt.

“Bij storm of windstil, ik hoor je stem. Oog in oog met iemand die me door en door kent.”

God laat zich horen als jij luistert. In de storm of de stilte. En dan sta je oog in oog met iemand die je gedachten en gevoelens kent. Die precies weet waar je vandaan komt. Iemand bij wie zelfs je diepste geheimen bekend zijn. Waar je gewoon mag zijn wie je bent.

“Alles is gezegend. Misschien komt alles goed. En alles heeft een reden. Al weet ik vaak niet hoe.”

Vanuit geloof kun je vertrouwen vinden dat Gods zegen op alles is. Alles komt goed is soms zo’n dooddoener. En dat alles een reden heeft ook. Want soms lijkt niets goed te komen en lijken dingen nergens goed voor te zijn. Maar vanuit vertrouwen op een God die zegent, is er hoop op een goede afloop. En dat Hij alles in de hand heeft, en reden geeft aan wat er ook gebeurt. Ook al weten we vaak niet hoe. In twijfels en misschiens is er toch die hoop, dat alles gezegend is.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder