Wat ga jij doen met die 30 miljoen?

Mijn jongste dochter (8) weet het al heel goed: “Geld maakt niet gelukkig”, zei ze laatst heel wijs. Maar even later zei ze dromerig: “Later koop ik een villa! Met een eigen zwembad en een kamer voor iedereen en dan neem ik paarden en nog heel veel andere dieren……”

Doen we het wel of doen we het niet?

In de laatste week van het jaar, vragen mijn man en ik het weer aan elkaar: Kopen we er dit jaar één? Of zullen we het niet doen? Tja, als je het niet doet, heb je natuurlijk nooit kans. Doe je het wel en je wint niets, dan is het best een duur aardigheidje. We hebben het over een Oudejaarslot kopen. Wel of niet?

DROMEN

Meestal gaan we overstag en kopen een lot. Het is inmiddels een soort traditie geworden. Ook om er eens goed voor te gaan zitten met zijn allen en er eens over na te denken wat we zouden doen als we die 30 miljoen zouden winnen? Die villa van dochterlief moet er komen, vinden we alle 5. Mijn man kan dan toch nog vervroegd met pensioen. Onze zoon denkt dat hij wel kan stoppen met school en de middelste roept verheerlijkt: “dan kan ik naar alle concerten en meet en greets van alle artiesten die ik leuk vind!” Zelf wil ik direct de koffers pakken en naar een warm en zonnig oord vertrekken.

Tsja…

Tot nu toe hebben we in de nacht van 1 januari altijd nog moeten constateren dat we óf helemaal niets krijgen, of in ieder geval nog de helft van het lot terug hebben verdiend. Ach en zo heel teleurgesteld zijn we daar dan ook niet over, want echt rekening houden we er natuurlijk niet mee. Maar die avond dromen is wel heel fijn!

Het perfecte leven

Het lijkt een beetje op dromen over het perfecte leven, alsof je ineens alle zorgen wegneemt als je het weg kunt kopen. Niets is natuurlijk minder waar, want bijvoorbeeld je gezondheid gaat boven alles en dat kunnen we nog steeds niet kopen. Maar ik vergelijk het wel een beetje met het leven waarop ik hoop ná dit leven. Ook daar fantaseer ik soms over.

En net als we verschillend die 30 miljoen investeren, dromen we ook verschillend over hoe het hierna zal zijn. Zelf geloof ik dát het ook voor iedereen verschillend zal zijn. Maar hoe en wat, dat blijft vooralsnog een raadsel en soms een verlangen.

De ‘hemel’  is geen kansloterij

Het grote verschil is, dat de kans op winst bij zo’n loterij minimaal is en, hoewel iedereen denk ik wel eens twijfelt, we er toch vanuit kunnen gaan dat we het heel goed zullen hebben na dit leven.  

Tot slot nog een tip: Ik zou geen Oudejaarslot kopen dit jaar als ik jou was, want die 30 miljoen winnen wij al!

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
29 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief