MENUMENU

DIY: inspiratie om met je kinderen te doen

Do it Yourself (DIY) is helemaal van deze tijd. Je kunt het ook inzetten om je kind iets mee te geven van het geloof en vertrouwen in God. Hier zijn allerlei manieren voor. Wij geven je vier keer inspiratie voor DIY met kinderen tussen de 5 en 8 jaar.


1. Schilderij maken

Maak allebei (ouder en kind) een tekening of schilderij van de nieuwe hemel en aarde, waarop alles weer goed en nieuw zal zijn. Gebruik alle kleuren die je mooi vindt, en plak er materialen op die je creatie nog mooier maken, zoals glitters, knipsels of dingetjes uit de tuin, zoals blaadjes, zand of bloemetjes.

2. Doopverjaardag vieren

Vier – als dit van toepassing is- met elkaar de doopverjaardag: brand de doopkaars van je kind of een ander kaarsje. Maak er een klein ritueel van.  

3. Bewaar uitspraken

Noteer de grappige, scherpe of opvallende uitspraken en vragen van je kind over geloof. Schrijf de datum erbij. Bewaar ze in een schrift of mapje voor je kind; leuk voor later. Dit kun je jarenlang bijhouden.


4. Proefje met confetti

Ik zie, ik zie … Soms twijfelen we wel aan Gods bestaan. God zien we niet, maar hij is er echt. Je kunt dit verduidelijken door een proefje te doen.

 1. Stop wat confetti in een niet opgeblazen ballon. Vul daarna een fles met 1⁄4 liter water. Doe 1 theelepel zout in de fles en roer dit goed door met een rietje.
 2. Stop er een klein beetje citroensap bij en plaats dan de niet opgeblazen ballon over de rand van de fles.
 3. Wacht tot de ballon wordt opgeblazen en je de confetti ziet twinkelen! Je zag de confetti eerst niet, maar die zit er dus wel in!

 

Meer voor de allerkleinsten

Lees hier de tips voor ouders van de allerkleinsten (0-4 jaar).

Bron: Geloven met plezier, Astrid Damstra

 

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
21 juli 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars