#Lijfmomentje

Met mijn lijf heb ik soms een beetje een haat-liefdeverhouding. Mijn lijf omvat voor mijn gevoel een paar kilootjes teveel en past niet altijd mooi in de kleren die ik in de kast heb hangen. Maar het is ook ‘het huis’ waar ik in woon, mijn lijf is mijn vaste handen waarmee ik mooie dingen kan maken, mijn lijf is mijn benen waarmee ik kan wandelen, fietsen en hardlopen door het bos.

Ik besteed niet zoveel tijd aan mijn lijf, ik ben namelijk nogal praktisch ingesteld. Zo slaap ik liever wat langer dan dat ik eerder opsta om te tutten. Ik ben niet zo van de make-up, soms voor een feestje, en wat oogpotlood, daar blijft het dan wel bij. Nee, ik kan wel concluderen dat mijn lijf maar zelden in de watten gelegd wordt.

Gisteren was ik met een vriendin bij een verloting, vriendin bleek prijs te hebben en vol spanning liepen we naar de prijzentafel. Zou het een diner-voor-twee zijn? Het water liep ons al in de mond. Toen ze haar gekregen envelop opende, bleek het een bon van de plaatselijke nagelstudio. We kregen allebei spontaan de hik. We keken naar elkaars korte, blanco nagels en grinnikten over acryl in zachte kleurtjes. Mooie nagels zijn aan ons beiden niet besteed. Gelukkig bleek de nagelstudio ook massages aan te bieden en dat leek vriendin heerlijk.

Het enige waar ik tijd zo af en toe tijd voor maak is, naast wat sporten, naar de sauna gaan en de masseuse bezoeken. Dit zijn echt momenten voor mijzelf, waarin mijn lijf centraal staat en mijn hoofd op ‘uit’ kan. Het voelt gezond voor zowel lichaam als geest.

Als mens zijn we geschapen als lichaam, ziel en geest, één geheel. En alle drie dienen ze aandacht te krijgen. Ik ben een denker en een gevoelig mens, mijn geest en ziel voeren meestal de boventoon, dus zo’n lijfmomentje is belangrijk, zodat ik balans ervaar.

In de hectische tijd van afsluitende activiteiten voor de vakantie, is mijn lijftijd helemaal ver te zoeken en staat mijn hoofd voortdurend aan. Misschien bel ik de masseuse deze maand ook maar weer eens…

Waarmee neem jij tijd voor je lijf?

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
1 juli 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief