Nieuwjaarskater

Als ik de woonkamer binnenkom, zie ik dat het buiten grauw is. Op straat is het afval van het vuurwerk doorweekt. Binnen laat ik de kerstboom uit. Geen lichtjes en geen geglitter. Iedereen slaapt nog en ik dwaal wat rond in huis. Ruim wat op en begin de overvolle afwasmachine te legen en opnieuw te vullen. Koffie, daar heb ik wel zin in, maar aan een oliebol moet ik niet denken. Ze staren me vanuit de schaal wat verwijtend aan, maar ik sla over.

Happy New Year

De feesten zijn voorbij en het nieuwe jaar lijkt helemaal niet zo sprankelend en verwachtingsvol als het afgelopen nacht leek. Ik zet mijn computer aan en ga een beetje ronddwalen over het internet. Dan opeens denk ik aan een nummer van Abba: Happy New Year.

Ergens in mijn achterhoofd begint het liedje af te spelen en herinner ik mij dat dit liedje ook gaat over de eerste dag van een nieuw jaar.
Hoewel ik helemaal geen fan ben, ga ik toch kijken. Het sluit precies aan bij mijn gevoel. Het liedje helpt me ook een beetje om uit mijn katerige bui te komen. Het ‘gelukkig nieuw jaar’ in het lied klinkt oprecht en er wordt gesproken over hoop op een betere wereld. Ook al zijn mensen vaak onhandig in het leven, toch gaan ze verder en maken er wat van.

Gelukkig 2018!

Zo is het ook, denk ik. Het nieuwe jaar zal misschien niet heel veel andere dingen brengen, dan wij al gehad hebben. Misschien wordt een conflict op de éne plek opgelost en zien wij op een andere plaats dat een oorlog wordt gestart. Er zal verdriet zijn, maar er zullen ook feesten worden gevierd. Zo vol als het leven in al zijn facetten, zo zal ook dit nieuwe jaar zijn.
Ondanks alles wat niet nieuw en verrassend is, wens ik je toch hoopvolle momenten van geluk! Dat je ze maar veel mag ervaren in 2018!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
1 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief