MENUMENU

RTL Late Night: ‘Omarm je mislukking, leer verliezen’

Ze draaiden er gisteravond niet omheen: het avontuur van RTL Late Night met Twan Huys is op een mislukking uitgelopen. Hoe ga je met een mislukking om? Als een rode draad liep die vraag door de uitzending. Omarm je mislukking, was bij een aantal gasten het antwoord. Dan kun je er weer iets goeds uit laten komen.

Presentatrice Fien Vermeulen vertelde over een nieuwe Netflix-serie: Losers. Deze serie gaat over de winnersmentaliteit. In acht afleveringen worden acht topsporters gevolgd. Ze hebben allemaal een enorm verlies meegemaakt. Ze vertellen hoe je weer uit zo’n situatie erbovenop kunt komen.

Tekst gaat hieronder verder.

Door de ervaring dat ze iets hebben kwijtgeraakt en ook iets van zichzelf, zijn ze er sterker uitgekomen, laten de sporters zien. ‘Knock-out geslagen worden was het beste wat me kon overkomen’, zegt er één. ‘Mijn leven heeft meer downs dan ups, maar het zijn de downs die de ups goed laten voelen’, zegt een ander. ‘Als je echt wil winnen, moet je eerst leren verliezen’, concludeert Vermeulen. ‘Een upbeat message op deze avond’, besluit Twan Huys.

Single Camping

Ilse Warringa en Rop Verheijen (ja ja, van De Luizenmoeder, waar ze het niet over willen hebben (te groot succes?)) vertellen over hun theatervoorstelling over een camping voor singles.

Tekst gaat hieronder verder

 

Mislukkingen

Regisseuse Marije Gubbels heeft ook het script geschreven. Huys vraagt haar ongegeneerd – dat kan als je deelt in het leed van mislukkingen – of het geïnspireerd is op haar eigen leven na haar scheiding. Gubbels vertelde dat ze voor de keuze stond: ‘Ik kan huilend in een hoekje kruipen of daar een ontzettend dikke komedie van maken.’ Want blijkbaar liggen die twee keuzen juist heel dicht bij elkaar: ‘Er is een soort grens tussen waar iets schuurt en pijn doet in mislukkingen, maar waar je ook ontzettend om moet lachen.’ Net zoals winnen en verliezen geen uitersten zijn, maar heel dichtbij elkaar liggen. Dat laten Warringa en Verheijen ook in de voorstelling zien: ‘Wie fanatiek vasthoudt aan zijn principe dat je het wel in je eentje kan, is gedoemd te mislukken.’

Hoe ga jij om met mislukkingen in je leven? Wat heeft een verlies jou gebracht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
5 maart 2019
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars