Simpeler leven. Meer doen met minder.

Een paar jaar geleden las ik onderstaand stukje in de EO visie. Het triggerde mij. Ik hou van mooie spullen en kocht wat ik nodig dacht te hebben. Maar door het lezen van dit stukje realiseerde ik mij dat deze spullen wel heel veel plek innamen, letterlijk en figuurlijk.

Je wordt waarschijnlijk al moe bij de gedachte! Gelukkig hoef je niet 7x achter elkaar je tent op te zetten. Ook gaat het niet over een “echte” tent… het gaat over simpeler leven in 7 stappen. Wij gingen hiermee aan de slag. Enne..ook als je niet van kamperen houdt, kun je deze reis maken!

Alles eruit…
We gingen er mee aan de slag. Spullen wegdoen naar kringloop, marktplaats of prullenbak. Best lastig om spullen weg te doen. Blijkbaar waren we nogal gehecht aan onze spullen. Het was een karige eerste ronde. Alleen van spullen die stuk waren konden we afscheid van nemen. De tweede ronde, een paar maanden later, ging al een stuk beter. Bij nieuwe aankopen gingen we onszelf de vraag stellen, hebben we het echt nodig? Of kunnen we zonder of het ergens lenen? Hierdoor kochten we minder spullen.

Zo ging uiteindelijk mijn boekenverzameling de deur uit en ik nam een bibliotheekabonnement. Wel even slikken. Ik vind het namelijk heerlijk in een boekenwinkel rond te slenteren, een boek te kopen en het dan te lezen. Maar door mijzelf de vraag te stellen heb ik al die nieuwe boeken nodig lukte het mij om (bijna) geen boeken meer te kopen, maar ze te lenen bij bibliotheek.

Wat levert het op?
Het leverde mij rust, tijd en geld op. Boeken lenen is namelijk veel goedkoper (en duurzamer) dan boeken kopen. Maar ook inzicht dat ik keuze heb in hoe ik mijn tijd besteed. Ik zat vast in een bepaald patroon wat ik door dit artikel doorbroken heb.

Welke tent wil jij opzetten of welk patroon wil jij doorbreken?

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
28 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief