Vast je mee in de Veertigdagentijd? De vastentip voor week 3

Sinds begin maart zijn wij tot Pasen 40 dagen aan het vasten. Vasten is afzien van bepaalde zaken om zo ruimte te maken voor God en/of andere dingen die belangrijk voor je zijn.

In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Het kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook met iets nieuws te beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen. Hoe iemand vast en wat het oplevert, verschilt per persoon. In week 1 ging Rebecca minder snoepen en vorige week verstuurde  Geesje elke dag een kaartje.  Deze week zou Otto zijn schermtijd beperken, maar dat valt nog niet mee.  In deze blog lees je hoe smartphonegebruik je leven bepaalt.

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Je kunt deze gratis bestellen en je krijgt er ook nog eens een veertigdagentijdkalender bij. Bestel gratis via de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

Waarom zou jij wel of niet vasten? En hoe doe je dat?

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
21 maart 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief