MENUMENU

Vasten: ruimte maken voor God

Sinds vorige week zijn wij tot Pasen 40 dagen aan het vasten. Vasten is afzien van bepaalde zaken om zo ruimte te maken voor God en/of andere dingen die belangrijk voor je zijn.

In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Het kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook met iets nieuws te beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen. Hoe iemand vast en wat het oplevert, verschilt per persoon. Vorige week ging Rebecca minder snoepen en deze week verstuurt Geesje elke dag een kaartje.  In onderstaande filmpjes vertelt Rebecca  dat ze door het vasten bijvoorbeeld meer ruimte heeft voor meditatie of een wandeling. Doordat ze afziet van suiker, maakt ze ruimte voor God. Dat is de bedoeling van vasten.

 

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Je kunt deze gratis bestellen en je krijgt er ook nog eens een veertigdagentijdkalender bij. Bestel gratis via de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

Waarom zou jij wel of niet vasten? En hoe doe je dat?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
14 maart 2019
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars