Vasten: ruimte maken voor God

Sinds vorige week zijn wij tot Pasen 40 dagen aan het vasten. Vasten is afzien van bepaalde zaken om zo ruimte te maken voor God en/of andere dingen die belangrijk voor je zijn.

In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Het kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook met iets nieuws te beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen. Hoe iemand vast en wat het oplevert, verschilt per persoon. Vorige week ging Rebecca minder snoepen en deze week verstuurt Geesje elke dag een kaartje.  In onderstaande filmpjes vertelt Rebecca  dat ze door het vasten bijvoorbeeld meer ruimte heeft voor meditatie of een wandeling. Doordat ze afziet van suiker, maakt ze ruimte voor God. Dat is de bedoeling van vasten.

 

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Je kunt deze gratis bestellen en je krijgt er ook nog eens een veertigdagentijdkalender bij. Bestel gratis via de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

Waarom zou jij wel of niet vasten? En hoe doe je dat?

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
14 maart 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief