Waarom het belangrijk is om altijd een beetje kind te blijven

Helemaal stuk gaan….Deze quote komt van mijn 15-jarige dochter. Ze gaat regelmatig helemaal stuk. En ik gun het iedereen om af en toe helemaal stuk te gaan!

Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd en dit vierden we in kleine kring vanwege corona. ’s Avonds bespraken we als gezin het feest nog even na. Wat was het leukst? Hierop antwoordde mijn dochter, toen jullie aan het opruimen waren en wij nog een spel aan het doen waren, ging ik helemaal stuk! Ik moet er nog van bijkomen.

Slappe lach

Zo noemden wij dat vroeger. Je blijft maar lachen en kan niet meer stoppen. Je kijkt elkaar aan en begint weer te lachen. Op een bepaald moment weet je niet meer waar of wie begon en kan je niet meer stoppen met lachen. Met tranen in de ogen. Wat heerlijk om zo te lachen en jezelf te verliezen in het moment.

Vier positieve effecten van lachen op je lichaam*:

  1. Goed voor je immuunsysteem
  2. Het vermindert stress
  3. Het zorgt voor verbetering van de conditie en betere ontspanning
  4. Je wordt knapper door te lachen en zorgt voor verbinding met mensen om je heen.

Even kind zijn

Kortom: ik gun iedereen weer even kind te zijn en helemaal stuk te gaan. Dit geldt ook voor het geloof. In Mattheus 18: 3-4 staat:  Hij zei: Luister goed naar mijn woorden: Jullie moeten veranderen en net zo worden als kinderen. Anders kun je de nieuwe wereld niet ingaan. Je moet jezelf net zo onbelangrijk maken als dit kind. Dan zul je in de belangrijkste zijn in de Gods nieuwe wereld”.

En jij? Hoe vaak ga jij nog stuk of ben je weer even kind?

*bron:www.medinello.nl

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn lijf
4 augustus 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief