Akwasi, Derksen, Trump: wie is joúw zondenbok?

Er wordt vandaag de dag wat afgeoordeeld op Twitter en Facebook, en Sjoerd doet er vrolijk aan mee. Maar waar komt het vandaan: die neiging om iemand tot een zondenbok te maken? En wat zei Jezus ook alweer over oordelen?

 

‘Sta open voor de ander, sta open dat de ander kan veranderen en je dag zal een stuk lichter worden’. 

One comment on “Akwasi, Derksen, Trump: wie is joúw zondenbok?
 1. Avatar Marijke van Doorne schreef:

  Openstaan voor een ander. Het licht doofde voor 5 van hen eigenlijk zijn ze er met hun lamp de mist in gegaan. Wat zo apart is zo Guido het vertelt zo had ik het nooit bekeken het gaf een ander licht op het verhaal.
  In mijn boekje met bijbelse monologen Dicht op de huid laat ik één van die vijf ‘verstandige’ meisjes aan het woord: ’Zodra we in de feestzaal zijn, doet hij de deur op slot. We zien hem met een veelbetekenende blik in onze richting kijken. Die andere vijf, wat een dwaze meisjes, zegt die blik. Dat is toch een heel ander slag, dat had ik jullie zo kunnen vertellen. Jullie zijn tenminste verstandig.
  Een tijd later kloppen de andere vijf aan. De bruidegom doet de deur op een kier. We krimpen ineen als we hem horen zeggen: “Ik wil niets van jullie weten.”
  En nu zitten wij hier dus, terugdenkend aan dat moment, daarstraks, in het donker. Was dat zo’n moment dat het erop aankwam?
  Als de bruiloftsmuziek af en toe even verstomt, hoor ik die stem in mijn oren: “Wees waakzaam.” Mijn lampje brandt nog steeds. Maar voor wie? Wie is hier nu dwaas en wie verstandig?’
  Guido de Bruin

Deel dit verhaal:
Sjoerd Muller

Geschreven door:

Thema: Met aandacht leven
30 juni 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief