Met deze levenshouding houd ik m’n hoofd boven water

Met deze levenshouding houd ik m’n hoofd boven water

22 juni 2020 1

Het duurt te lang…Wat is er al veel gezucht en gezegd over de coronacrisis. We zijn de 100 dagen inmiddels al ruim gepasseerd. Man, man, wat duurt het láng… Komt dit je bekend voor? Nou, mij wel. Ik hoor het nogal eens voorbij komen.

Langzamerhand gaan we weer een nieuwe routine ontdekken, die eigenlijk al oud was, maar nu op een andere manier moet gaan. Werk, boodschappen, kinderen naar school, bezoekjes aan vrienden of familie. Terrasjes, uit eten, naar de kapper, naar de kerk.

Het mag weer, onder voorwaarden en met regels waar we ons aan moeten houden. Wat is het daarbij toch een luxe dat we in ons land alle kritiek kunnen spuien op de koers van de regering tijdens de hele crisis. En wat is het toch eigenlijk typisch dat men die ruim 100 dagen al eindeloos vond…

Waardering 

Overigens noem ik dit zonder hierbij de moeite van veel mensen te willen bagatelliseren. Mensen die zich een slag in de rondte werkten in de zorg, in winkels, transport, en post en de vele pakketten bezorgden. Zij zullen de dagen geteld hebben. Elke dag was er weer een. En natuurlijk is dit een zorgelijke tijd, met sombere verwachtingen over gezondheid van kwetsbare mensen, banen en de economie. Met verlies en verdriet om mensen die de strijd tegen corona of andere narigheid niet hebben gered.

Elke dag heeft iets goeds

Daarom zie ik het als een kans om in elke dag iets moois, iets waardevols te ontdekken. Dat klinkt heel optimistisch en misschien zelfs ‘zweverig’. Maar het is wel een levenshouding die me veel profijt geeft en waarmee ik het hoofd boven water houd. Want een ding is zeker. We zullen het ermee moeten doen. Het is zoals het is. Dus ik stop met het tellen van de dagen, want elke dag telt.

Wat is jouw motto in deze periode?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Sandra Gaakeer
Sandra Gaakeer
Een reactie op “Met deze levenshouding houd ik m’n hoofd boven water
  1. Anoniem

    Precies, elke dag is er één! Wees dankbaar voor wat er is iedere dag weer. We hebben veel minder nodig dan we denken.

    28 juni 2020

Reacties zijn gesloten.