Mis het mooiste niet

Mis het mooiste niet

23 juni 2019 0

Merk je ook wel eens dat je zo druk bent met van alles, maar dat je de mooie momenten die het leven geeft soms lijkt te missen? Ik merk dat ik op zulke momenten niet de mogelijkheden zie die het leven, die God ons geeft. Soms moeten we ons (letterlijk) omkeren om dat te zien. Je hebt zo’n mooie uitspraak die zegt: God staat aan de andere kant van de deur. Je hoeft alleen maar de deur open te doen.

Pas sprak ik een man met een nieuwe buurman: een Syrische vluchteling. Op een ochtend kwamen ze elkaar tegen. De man had zijn fiets gepakt en had veel te doen voor die dag. ‘Heeft u tijd voor een kopje thee bij ons thuis?’ vroeg de nieuwe buurman. ‘Mijn vrouw heeft net gezet.’ De man weigerde, want hij had het immers te druk. Hij fietste weg. Toen hij de hoek om was, bedacht hij bij zichzelf: ‘Wat ben ik toch ontzettend stom bezig!’ Hij keerde om, belde aan bij zijn nieuwe buurman en zei: ‘Excuus, ik was wat gehaast, natuurlijk kom ik graag bij jullie op de thee.’ Zo hebben ze heerlijk een uurtje thee gedronken en is hij rustig zijn dag begonnen. Dat was een echt geschenk.

Wat je is gegeven

Leven vanuit het geloof betekent dat je rekening houdt met het onverwachte in je leven. Met de dagelijkse geschenken die je worden gegeven. Bijvoorbeeld een ontmoeting. Of even stilstaan bij een mooie uitzicht. Of je realiseren hoe mooi een moment met vrienden of je geliefde(n) is. Er wordt ons dag in dag uit zoveel gegeven. Geloof is ook dat je ruimte en rekening houdt met het onverwachte, het ongeplande in je leven. Dat is genade zeggen we dan in geloofstaal.

Ontvangen = Geven

Iemand die wist dat hem alles in het leven was gegeven, was Jezus. Hem was zelf zoveel gegeven dat hij zelf vrijuit kon geven: aan liefde, genezing, nabijheid en uiteindelijk gaf hij zichzelf voor de mensen. Als je ziet hoeveel je gegeven is, kan je ook veel teruggeven.

Wat heb jij ontvangen in je leven? Wanneer kan jij beter letten op een mooie momenten die je gegeven worden? Laat het me weten in de reacties!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard