Monnik Thomas Quartier: “Persoonlijke groei? Leer eerst eens keuzes maken” (podcast)

Monnik Thomas Quartier: “Persoonlijke groei? Leer eerst eens keuzes maken” (podcast)

22 januari 2020 1
Thomas Quartier (47) is nu zeven jaar Benedictijner-monnik in Doetinchem. Wat kan hij vanuit zijn kloostertraditie zeggen over persoonlijke groei? Is persoonlijke groei altijd egotripperij of zitten er ook mooiere kanten aan? Quartier: “Persoonlijke groei gaat voor een groot deel over keuzes maken en je leven niet langer als een vat vol opties te zien”. Sjoerd gaat in deze podcast met hem in gesprek.  

 

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Sjoerd Muller
Sjoerd Muller
Een reactie op “Monnik Thomas Quartier: “Persoonlijke groei? Leer eerst eens keuzes maken” (podcast)
 1. Marij-ke

  Beste Sjoerd en Thomas. Een boeiend gesprek dank jullie wel! Een tijdje geleden vond ik dit Bijbelgedeelte en eigenlijk wel mooi bij jullie gesprek passen.
  Gods woorden blijven altijd bestaan.1Petrus vanaf 22.

  22Jullie geloven nu in de waarheid. Daardoor leiden jullie een heilig leven, en houden jullie van elkaar als broers en zussen. Ga daarmee door, en houd van elkaar met heel je hart.
  23Als christen ben je opnieuw geboren. Niet op de gewone manier, uit een vader en een moeder. Maar op een hemelse manier, uit God. Want jullie hebben naar God geluisterd. Zijn woorden verliezen nooit hun kracht en blijven altijd bestaan. 24Zo staat het ook in de heilige boeken: «Mensen zijn zo zwak als bloemen in het gras. Gras verdroogt, bloemen gaan dood, en mensen zullen sterven. 25Maar de woorden van de Heer blijven eeuwig bestaan.» Die woorden zijn het goede nieuws dat aan jullie verteld is.
  Verlang naar Gods woorden
  21Doe geen slechte dingen meer. Lieg niet langer, wees niet schijnheilig of jaloers, en roddel niet.
  2Pasgeboren baby’s verlangen naar melk. Net zo moeten jullie ernaar verlangen om de woorden van God te horen. Dan kan jullie geloof groeien, en dan worden jullie gered. 3Want als je Gods woorden hoort, dan weet je hoe goed de Heer is.
  De kerk als Gods tempel
  4-6God zegt in de heilige boeken: «Ik heb op de berg Sion de eerste steen gelegd voor mijn tempel. De steen die ik gekozen heb, is kostbaar en sterk. Je kunt er veilig op bouwen.»
  Jezus Christus is de kostbare steen die God uitgekozen heeft. Hij is de levende steen. Want God heeft hem weer levend gemaakt, nadat de mensen hem gedood hadden. Jullie zijn in hem gaan geloven, en daardoor zijn jullie nu ook levende stenen. Samen zijn jullie Gods tempel.
  Jullie brengen offers aan God, als heilige priesters. Jullie offer is het dienen van God door goed te leven. Want dankzij Jezus Christus doen jullie wat God wil.

  22 januari 2020

Reacties zijn gesloten.