My Lighthouse: waar is God als het stormt in mijn leven?

My Lighthouse: waar is God als het stormt in mijn leven?

11 mei 2022 0

Als het stormachtig is in mijn leven, luister ik vaak het liedje ‘My Lighthouse’ van Rend Collective. En dan kan ik wel eens denken: hoezo brengt God mij veilig aan land? Ik zit midden in deze storm. Maar dat ik veilig aan land kom, zegt niks over de weg daarnaartoe. Het zegt niet dat de reis zonder gevaren zal zijn. Dat er geen hoge golven zullen zijn, of dat geen harde wind mij zal doen wankelen. Veilig aan land betekent geen weg over rozen, maar dat het goed komt. Uiteindelijk komt het goed. Door de storm heen. 

De vuurtoren vind ik een prachtige metafoor. Een vuurtoren leidt je met zijn licht, een licht dat veel verder rijkt dan de vuurtoren zelf. Zelfs een eind weg van de kust zie ik het licht langs de donkere hemel gaan en weet ik dat de vuurtoren daar is. Zo is God ook. Ook als hij ver weg lijkt, onzichtbaar misschien, kan zijn licht mij bereiken, mij leiden. Hij brengt mij veilig aan land, ook al zit ik midden in die storm.  

My Lighthouse, shining in the darkness, I will follow you. My lighthouse, I will trust the promise, you will carry me, safe to shore.

Mijn vuurtoren, schijnend in het donker, ik wil u volgen. Mijn vuurtoren, ik zal de belofte vertrouwen, u zult me dragen, veilig tot aan land. 

Rend collective – My Lighthouse

Zinzoekersweekend Ameland

Wie aan vuurtorens denkt, denkt aan Ameland. Ameland is dé plek om even los te komen. Te midden van alle drukte van werk, opleiding, relaties en eventuele kinderen biedt het Zinzoekersweekend ‘Unplugged’ van 10 tot en met 12 juni op Ameland je de kans om op adem te komen.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder