Neem een geit!

Neem een geit!

24 april 2020 0

Deze periode vraagt het uiterste van ons aanpassingsvermogen en dat is zwaar. Uit onderzoek blijkt dat zeven op de tien Nederlanders last heeft van stress en spanning. Vandaag delen we een oud Joods verhaal over een man en een geit. Mogelijk helpt het je om jouw leven vanuit een ander perspectief te bekijken.

Er was eens een Joodse man met een eigen zaak, vijf kinderen, een vrouw die zwanger is en ze woonden in een klein huis. Hij werd gek van de chaos in zijn huis en ging in paniek naar de rabbijn en zei: ‘Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen’.

“Koop een geit”, adviseerde de rabbijn.
De man sputterde wat tegen. ‘Huh, een geit? Wat moet ik daar nu mee?

Maar hij volgt zoals altijd trouw het advies van de rabbijn op, koopt een geit en neemt die mee naar huis. In huis wordt de chaos alleen maar groter. De geit knabbelt aan het meubilair, hij poept overal, vreet alles op, maakt een lawaai en er was nog minder plek voor de man, zijn kinderen en zijn vrouw. De man is radeloos……Het wordt alleen maar erger!

Dus hij gaat weer naar de rabbijn en beklaagt zich ‘Sinds we die geit in huis hebben, is het nog erger geworden!’
En nu luidt het antwoord van de rabbijn: ‘Verkoop de geit’.

De man verkoopt de geit en keert terug naar huis. Wat was het lekker rustig zonder de geit. De kinderen speelden, de vrouw bakte een taart en de meubels werden niet aangevreten.

De man ging weer naar de rabbijn om hem te bedanken. ‘Mijn leven is geweldig zonder die geit!’ riep hij uit. ‘Het is zo lekker rustig in huis en we hebben ruimte zat! Dank u wel’.

Wat is de geit in jouw leven? 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Wilma Kruithof
Wilma Kruithof