MENUMENU

Waarom iets spannends doen je gevoel van eigenwaarde versterkt

Deze week geeft Niels antwoord op de vraag: Hoe vergroot ik mijn gevoel van eigenwaarde?

Niels: “Het moet heel vervelend zijn om weinig zelfvertrouwen te hebben, dat kan je hinderen. Bij MijnKerk geloven we heel sterk dat God ons gewild heeft. We zien juist in het Evangelie dat Jezus mensen opzoekt die weinig gevoel van eigenwaarde lijken te hebben. Bijvoorbeeld Zacheüs uit het Nieuwe Testament. God zoekt juist de mensen op die weinig eigenwaarde lijken te hebben.”

Uitdaging

Om meer een gevoel van eigenwaarde te krijgen daagt Niels je uit om iets te doen wat je juist spannend vindt: “Vind je het spannend om mensen te ontmoeten? Meld je dan aan bij een club of een vereniging, jezelf in de situatie brengen waar je je juist mensen ontmoet. Je gaat dan de confrontatie aan met de spanning. En als dat lukt dan geeft dat een gevoel van eigenwaarde.”

 

Deel dit verhaal:
Niels Gillebaard

Geschreven door:

Thema: Niels
28 november 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars