Luistertip: Nightbirde met It’s Ok bij America’s Got Talent

Luistertip: Nightbirde met It’s Ok bij America’s Got Talent

28 juni 2021 1

Nightbirde maakte de juryleden van America’s Got Talent aan het huilen met haar prachtige lied ‘It’s Ok’. De Amerikaanse zangeres zingt in dit zelfgeschreven lied over haar leven waarin ze strijdt tegen kanker. Ze heeft twee procent kans op overleven. En ze zegt: twee procent is geen nul. Het lied raakte me.

We hebben allemaal wel periodes waarin het niet zo goed met ons gaat. En dat mag, dat is oké. Wat ik het mooie vond aan Nightbirde is dat ze niet blijft hangen in haar ellende. Ze zag er prachtig en stralend uit, met een brede glimlach. En terwijl het jurypanel nog aan het bijkomen was van haar prachtige lied en haar positieve instelling zei ze: ‘You can’t wait until life isn’t hard anymore, before you decide to be happy.’ (Je kan niet wachten totdat het leven niet meer zwaar is, totdat je besluit om blij te zijn.) En dat kwam bij me binnen. Hoe vaak blijf ik niet zitten in mijn sores. Laat het mijn dag of week verpesten? Ik blijf hangen in zelfmedelijden, gepieker of gemopper. En deze prachtige jonge vrouw zegt: het is oké om je niet oké te voelen.

De tekst gaat verder onder de video.

Lees ook: Dit is wat kanker doet met je geloof

Nightbirde en haar geloof in God

Nightbirde heeft een sterk geloof in God. Op haar Facebookpagina schrijft ze een prachtige bemoediging over de schepping waar ik veel troost uit haal. “Ik denk niet dat het zinloos is, het verhaal dat zegt dat God ons uit klei heeft gemaakt. Van alle dingen die Hij maakte, was de mensheid de eerste die Hij aanraakte. De eerste adem die we geproefd hebben was Zijn uitademing. Ik denk niet dat het zinloos is dat de eerste keer dat de mensheid in de ogen van God keek, Zijn handen vies waren en Hij dichtbij was. Misschien zijn we vergeten wat God ons heeft laten zien toen hij zich voor het eerst voorstelde-dat Hij in het vuil kruipt om dicht bij ons te zijn, en Hij zal onze longen vullen met lucht als we niet weten hoe te ademen”, lees ik. Wat een een troost. 

‘It’s okay, if your lost, we’re all a little lost and that’s okay.’  

Het is oké als je je verloren voelt, we zijn allemaal een beetje de weg kwijt en dat is oké.

Lees ook: Het K-woord: waar is God als je kanker hebt?

God is daar met jou

Als je het gevoel hebt dat je door de modder aan het kruipen bent, laat wat Nightbirde zegt dan een troost zijn: Het is oké. Ook als je niet oké bent. God is daar met jou.

Welk gevoel roept dit lied bij jou op?

Foto: Facebook Nightbirde Music.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
Een reactie op “Luistertip: Nightbirde met It’s Ok bij America’s Got Talent
 1. Mar

  Ik had nog niet gelezen dat ze gelovig is. Maar zag wel dat ze haar kracht zocht en vond. Mensen die dicht bij de dood staan weten wat het leven waard is.
  En wat waardevol is.
  Enorm sterke geest. We kunnen er een voorbeeld aan nemen.
  Heel ontroerend.

  28 juni 2021

Reacties zijn gesloten.