Noach: Wat doe je als een grote klus hebt afgerond?

Noach: Wat doe je als een grote klus hebt afgerond?

8 september 2021 0

Noach was een van de meest rechtvaardige mensen die ooit heeft geleefd. Iemand die volledig op God vertrouwde. Hij moest van God een ark bouwen om zo de mensheid te redden. Noach werd 120 jaar en een leven aan toewijding leverde hem geen enkele compagnon op. De weg die hij bewandelde was lang en zwaar. Hoe vaak zou hij wel niet uitgelachen zijn? Beledigd en voor gek verklaard? ‘Laat die oude Noach maar! Hij gelooft in sprookjes’. Wat kun jij van de toewijding van Noach leren, bijvoorbeeld als je een grote klus hebt afgerond?

De toewijding van Noach is aanstekelijk. Hij is daarin een voorbeeld voor ons. Wat doe jij als je net een grote klus hebt afgerond? Ga je dan op de bank zitten, zet je een plaatje op en schenk je een glas wijn in? Of ga je je momentje van rust spenderen met de Heer? Dat is wat Noach deed. Op het moment dat Noach uit de ark kwam zette hij gelijk een offer klaar.

Wat zou Noach doen

Noach bracht na het voltooien van zijn opdracht een offer. En wat voor één. Van al het reine vee en vogels bracht Noach een brandoffer. Het doel van het brandoffer was boetedoening voor de zondige natuur en toenadering tot God.

Wat zou Jezus doen

In het Nieuwe Testament heeft Jezus een drukke dag. De hele dag worden zieken en bezetenen bij Hem neergelegd, in de hoop dat Hij ze zal genezen en bevrijden. Als de dag voorbij is en Jezus ontwaakt uit een welverdiende rust, staat Hij vroeg op om tot God te bidden.

En wat doe jij?

Daarom nogmaals de vraag. Wat doe jij als je een grote klus, een last, verplichting of een verantwoordelijkheid hebt afgerond? Ga je klagend en puffend op de bank zitten? Of laat je je toewijding aan God zien? Weet dat je na een intense periode altijd bij God je dankbaarheid mag tonen. Want ook al ervaar je het niet altijd zo, God is erbij om je te helpen en je bij te staan.  

Wat doe jij als je een grote klus hebt afgerond?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Tim Wildeman
Tim Wildeman