Ontdek de Bijbel als magic box

Ontdek de Bijbel als magic box

29 november 2019 0

Sommige verhalen zijn eenvoudig en heel inspirerend. Het zijn verhalen die je laten omdenken en die de wereld op zijn kop zetten. Het verhaal van Too Good To Go is zo’n verhaal. Met de koop van een magic box ga je voedselverspilling tegen.  Het deed mij denken aan een aantal eeuwenoude verhalen uit de Bijbel. Want eigenlijk is de Bijbel één grote magix box. 

Op 15 november 2019 werd Too Good To Go verkozen tot meest inspirerende organisatie van 2019. Too Good To Go is een mobiele applicatie tegen voedselverspilling.  In Nederland zijn er al een miljoen gebruikers. Via de app schaf je een ‘magic box’ met overtollig eten aan. Overtollig eten is nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken. Of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden.

Verhalen met impact

Inspiratie, eenvoud en maatschappelijke impact in één box. Dat klinkt uniek en dat is het ook. Het deed mij denken aan een aantal verhalen in de Bijbel. Inspirerende, eenvoudige verhalen mét impact. Ik deel er graag een paar met je. 

  • In Psalm 118 : 22 – 23 staat een verhaal over een steen die terzijde werd gelegd door de bouwers, maar later tot hoeksteen wordt gebruikt.
  • In Mattheus 20 : 1 – 16 staat een gelijkenis. Jezus vertelt dat de eerste de laatsten zullen zijn. De landheer geeft gul, ook aan degenen die ogenschijnlijk minder leverden dan anderen.
  • Marcus 10 : 13 – 16 vertelt over kinderen in plaats van volwassenen die voorop gaan in de nieuwe wereld die Jezus ons voorhoudt.

De Bijbel als een magic box met inspirerende, eenvoudige verhalen. Ze missen hun impact niet als je ze tot je door laat dringen. Het zijn verhalen die de wereld op zijn kop ziet en zet! Verhalen die bijdragen aan een wereld waarin we de schepping duurzaam en met liefde en respect beheren.

Heb jij de apps Too Good To Go én de Bijbel op je telefoon al?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Wilco met LEV
Wilco met LEV