Ontdek jouw spirituele taal

Ontdek jouw spirituele taal

16 december 2017 0

Wist je dat ieder mens z’n eigen spirituele taal heeft? We zijn gelukkig niet in een mal gestopt en er is niet één manier om God te kennen en te ervaren. Iedereen bewandelt hierbij z’n eigen pad. En dat kan gelukkig, want God laat zich ook niet vangen.

In het boek Spiritual Pathways worden negen talen beschreven. Dit zijn paden om God te leren kennen. Misschien staat er eentje tussen voor jou?

9 manieren om God te leren kennen

1. Je haalt lessen uit de natuur en gebruikt de rust om op te laden.

2. Sommige vinden God extra in de beleving en de ervaring, zintuigen zijn erg belangrijk. Dit zijn meestal gevoelige mensen die het leven lijken te proeven. Eten, drinken, muziek luisteren; alles wordt intens beleefd.

3. Ook is er de spirituele taal van de traditie. Symbolen en rituelen zijn belangrijke elementen om God te kennen en te begrijpen. Het feit dat generaties dit honderden jaren voor jou ook deden, geeft je verbondenheid.

4. De taal van de Eenvoud is er ook een. Luxe ervaar je eigenlijk als ballast en pas op een plek zonder enige afleiding heb je de rust om God te vinden.

5. Sommige mensen zoeken God juist in actie. Ze kunnen – veel meer dan anderen – niet tegen onrecht en zetten zich in om daartegen te strijden.

6. Anderen vinden God in vreugde. Meestal zijn deze mensen ook extravert en aanstekelijk voor anderen.

7. Dan heb je de denkers, die zoeken rust en stilte om hun gedachten te vormen. Om bijbelteksten in te laten dalen en daar een tijdje op te kauwen.

8. Sommige mensen bloeien op als ze iets voor een ander kunnen betekenen. Deze mensen zijn ook altijd de eerste om een kaartje of bloemetje te sturen.

9. De wat meer rationele persoon gebruikt z’n denkvermogen om God in z’n leven te kennen en te ervaren. Twijfelen, vragen stellen en analyseren worden hierbij ingezet.

Welke manier sluit aan bij jou?

We zijn allemaal verschillend. En dit verklaart meteen ook waarom we elkaar soms zo moeilijk begrijpen. We hopen dat dit rijtje jullie wat dichter tot elkaar brengt en dat je jezelf er misschien ook een beetje beter door begrijpt. Welke van deze 9 past bij jou?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl