Ontdek jouw spirituele taal

Ontdek jouw spirituele taal

12 april 2022 0

Wist je dat ieder mens z’n eigen spirituele taal heeft? Niet iedereen zit stil te bidden of ziet ‘meer’ in de natuur. Misschien zie jij God juist in actie, of door veel te analyseren. Kortom, een one size fits it all bestaat niet als het gaat om geloven. Door je eigen spirituele taal te vinden, ontdek je hoe jij kunt groeien in geloof.

In het boek Sacred Pathways beschrijft Gary Thomas negen talen om God te leren kennen. Hij benadrukt dat het beter is om het pad te ontdekken dat God voor jou heeft ontworpen en dat past bij jouw talent en temperament, in plaats van jaloers te zijn op anderen. Welke manier past bij jou?

1. De taal van natuur

Je haalt lessen uit de natuur en gebruikt de rust om op te laden.

2. De taal van beleving

Sommige mensen vinden God in beleving en ervaring: zintuigen zijn erg belangrijk. Dit zijn meestal gevoelige mensen, die het leven lijken te proeven. Eten, drinken, muziek luisteren: alles wordt intens beleefd.

3. De taal van traditie

De derde spirituele taal is de taal van de traditie. Symbolen en rituelen zijn belangrijke elementen om God te kennen en te begrijpen. Het feit dat generaties dit honderden jaren voor jou ook deden, geeft je verbondenheid.

4. De taal van eenvoud

Als je de taal van de eenvoud spreekt, ervaar je luxe ervaar je eigenlijk als ballast. Pas op een plek zonder enige afleiding heb je de rust om God te vinden.

5. De taal van actie

Sommige mensen zoeken God in actie. Ze kunnen – veel meer dan anderen – niet tegen onrecht en zetten zich in om daartegen te strijden.

6. De taal van vreugde

Sommige mensen zien God in vreugde en plezier. Meestal zijn deze mensen ook extravert en aanstekelijk voor anderen.

7. De taal van rust en stilte

Als zevende heb je de denkers, die rust en stilte zoeken om hun gedachten te vormen.

8. De taal van iets goeds doen

Misschien bloei jij juist op als je iets voor een ander kan betekenen. Waarschijnlijk ben jij dan ook altijd de eerste om een kaartje of bloemetje te sturen.

9. De taal van nadenken

Ben je rationeel ingesteld? Dan gebruik je misschien juist je denkvermogen om God in je leven te kennen en te ervaren. Twijfelen, vragen stellen en analyseren zijn manieren waarop je dit kunt doen.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl