Ontdek wat mediteren voor jou kan betekenen [+ podcast]

Ontdek wat mediteren voor jou kan betekenen [+ podcast]

18 augustus 2021 2

Mediteren helpt je om in het nu te leven. Het nu is ook het moment waarop je je kunt openstellen voor God. In de podcast-afleveringen hieronder ontdek je hoe mediteren precies in z’n werk gaat en krijg je van Niels twee meditatie-oefeningen, waaronder een Lectio divina en een geleide meditatie.

Nog nooit gemediteerd? En denk je dat het niets voor je is? Probeer het een keertje. Speciaal voor jou maakte ik deze podcast waarin ik uitleg hoe mediteren in z’n werk gaat, aan de hand van Lectio divina:  

Ben je op zoek naar een geleide meditatie waarin ik je meeneem om tot rust te komen en je open te stellen voor God? Luister dan deze podcast:

Is meditatie is voor jou? Waarom wel of niet? 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
2 reacties op “Ontdek wat mediteren voor jou kan betekenen [+ podcast]
 1. Marij-ke

  Het is een bijzondere ontdekking. Maar je moet wel je kunnen inleven als je het diepe in je binnenste ik gaat ontdekken. Zelf heb ik een cursus mogen volgen. Via de computer als proef het was heel bijzonder en verrassend!!

  8 januari 2020
 2. Marij-ke

  Tijd voor God maken.
  Wat is TIJD? Waar blijft de TIJD. Wie neemt de TIJD. Hoe ontstaat TIJD. Alles heeft zijn TIJD nodig. De TIJD dringt. Niemand weet van UUR nog TIJD. Alles op zijn TIJD. De TIJD vliegt. De TIJD staat stil. Een zee van TIJD. Bij TIJD en wijle. TIJD kost geld. Komt TIJD komt raad. Zomer TIJD. Winter TIJD. TIJD loos. TIJD voor God maken.
  Mindfulness was voor mij, redding bevrijding. Voor een paar jaar terug heb ik een cursus positieve psychologie gestudeerd bij het Trimbos. Ik mocht hem gratis doen. Ik zat opgesloten in mijn huis in mij zelf. Ik had heel veel doelen. Plannen. Maar ze kwamen niet uit de verf. En het was niet stil zitten, maar heel hard werken en het is gelukt. Mijn hoofd daar was het een wedren van gedachten en die raasden maar door. Maar mijn op hol geslagen gedachten belemmerde mij om me vrij te bewegen tussen de mensen. En langzaam ging de deur weer open. Kon ik me steeds meer onder de mensen begeven. Mijn deur staat weer open. Wel moet ik uitkijken.

  8 januari 2020

Reacties zijn gesloten.