Op adem komen: deze boeken wil je lezen

Op adem komen: deze boeken wil je lezen

10 augustus 2020 3

Deze maand is Op adem komen een belangrijk onderwerp. Want dat heeft iedereen na zo’n heftig jaar wel even nodig. En omdat je misschien juist nu meer wilt gaan lezen, delen we 8 van onze favoriete boeken met je. 

 

1. De reis van je hoofd naar je hart – Leo Feijen

Otto Grevink: “Kloosterverhalen boeien me, en op vakantie heb ik het gevoel dat ik er dichter bij kan. Even weg van alles, dichterbij de natuur, even rust. Soms pak ik dit boekje er even bij om weer even op adem te komen en inderdaad: uit mijn hoofd te raken en meer bij mijn hart te komen.”

2. De nieuwe man – Thomas Rosenboom

Sjoerd Muller: “Denk je dat jouw leven ongemakkelijk is? Dan ken je de hoofdpersonen uit de boeken van Rosenboom nog niet. Dit meesterwerk verplaatst je naar het Groninger platteland van begin 1900. Het gaat over de relatie tussen een joviale Groningse scheepsmagnaat en zijn schoonzoon: de stugge, gesloten scheepsbouwer Niesten. Ongemakkelijker worden boeken niet. Beter trouwens ook niet.”

3. De verborgen schat in de akker – Ton van der Stap

Niels Gillebaard: “Dit boek bevat spirituele en  mystieke teksten voor elke dag van het jaar. Elke dag weer een rijkdom aan inspirerende en rustgevende teksten van de grootste mystici.”

4. Pachinko – Min Jin Lee

Annette Bronkhorst: “Een meeslepend boek over een Koreaanse familie die rond 1900 een nieuw leven opbouwen in Japan. Ze beschrijft de geschiedenis van de generaties van deze familie als een roman, maar tegelijkertijd beschrijft ze de offers die immigranten moeten brengen om een nieuw thuis te bouwen. Een ontroerend boek waarvan ik heb genoten en geleerd.”

5. Alle boeken van Nicci French

Wilco Snippenberg: “De boeken van Nicci French worden door mij alleen maar gelezen op een zonnebed op het strand of aan het zwembad in een zonnig oord. De ontspanning van die locatie in combinatie de spanning van de boeken; ultiem op adem komen!”

6. Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

Sandra Gaakeer: “Ontspanning betekent voor mij ook: even in een andere wereld zijn door een meeslepend verhaal te lezen. ‘Duizend schitterende zonnen’ is zo’n verhaal. Het speelt zich af in Kabul en gaat over vrouwen die zich staande houden in een vrouwonvriendelijke en vijandige omgeving. Ondanks het zware onderwerp een verhaal van hoop.”

7. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Janneke Plantinga: “Ik hou van dikke boeken (520 blz) als echte boekenwurm. Dit boek zet mij aan het denken en geeft mij nieuwe inzichten. Er wordt verwezen naar diverse wetenschappelijk onderzoeken wat de onderbouwing sterk maakt. Daarnaast worden er veel leuke voorbeelden gebruikt die het boek weer heel leesbaar maken voor een grote doelgroep. En als christen wist ik het natuurlijk al, dat de meeste mensen deugen maar mooi om het ook vanaf een andere kant onderbouwd te zien worden.”

8. Big Magic – Elizabeth Gilbert

Annemarie van den Berg: “De zomer is voor mij een tijd om naast uitrusten, ook nieuwe inspiratie op te doen. Dit boek van Elizabeth Gilbert motiveert je met aanstekelijk enthousiasme om creatief bezig te gaan. En is creativiteit (of het nu schrijven, schilderen of musiceren is) niet een van de beste manieren om tot rust te komen? Een heerlijk boek om steeds weer te herlezen!”

Welk boek ligt er deze zomer op jouw badlaken of nachtkastje?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
3 reacties op “Op adem komen: deze boeken wil je lezen
 1. Anoniem

  Brandende kaarsen van Bella Chagall

  9 augustus 2020
 2. Anoniem

  Café Wonder van Max Lucado

  19 augustus 2020
 3. Jan Pollen

  BIGMACIC zou ik graag willen lezen

  24 augustus 2020

Reacties zijn gesloten.