Op reis met Ruth

Op reis met Ruth

15 september 2020 0

Kliederkerk Nederland heeft een nieuw boekje gemaakt over Ruth. Een sterke vrouw uit de Bijbel. Een mooie aanvulling om Kliederkerk mee naar huis te nemen.

Kliederkerk-en

Ik zou graag van het woord Kliederkerk een werkwoord willen maken; kliederkerken.
Het boekje “Op reis met Ruth” past daar heel mooi bij. Want een kliederkerk-viering is natuurlijk hartstikke fijn, maar is niet elke zondag. Daarom is het mooi dat je thuis aan de slag kunt met dit boekje. Een boekje waarin je het Bijbelverhaal van Ruth spelenderwijs kunt ontdekken.

Vast moment

Kies thuis een vast moment om met dit boekje aan de slag te gaan. Bedenk er een mooi ritueel bij. Steek een kaars aan of ga eerst gezellig met elkaar eten. Lees vervolgens het verhaal nog eens met elkaar of kijk een filmpje op YouTube over Ruth. Stel daarbij vragen als; Wat valt je op in het verhaal? Wat zou jij doen als je Ruth was? Wie zou jij graag willen zijn in het verhaal?

Ga vervolgens een paar opdrachten doen uit het boekje, laat de kinderen kiezen welke ze willen doen. Sluit het vervolgens ook af met elkaar. Je kan het met het hele gezin doen maar je kunt er ook een een-op-een moment van maken als dat beter past bij jouw gezinssituatie.

Inprenten

Als je het boekje op deze manier in gaat zetten wordt het een mooi moment samen. Je bent dan misschien wel een hele maand bezig met dit boekje. Het verhaal van Ruth wordt op deze manier echt ingeprent bij kinderen. Ze leren het kennen. Wat ook een mooi Bijbels principe is zoals staat geschreven in Deuteronomium 6:7-8 “U moet ze uw kinderen inprenten en erover praten als u thuis bent of buiten loopt. Ja ook tijdens het opstaan en naar bed gaan. Bind ze aan uw hand, draag ze op uw voorhoofd en schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de steden.”

Delen maar…

Misschien kun je, als het boekje uit is, een ander bevriend gezin uitnodigen om samen te eten en hen vertellen over Ruth. Vertel ze wat jullie gedaan hebben, en laat het vooral de kinderen vertellen. Oh ja, geef ze ter afsluiting ook het boekje mee of deel ze de link zodat ze het zelf kunnen bestellen.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga