Opvoeden doe je samen

Opvoeden doe je samen

11 oktober 2019 1

Stel dat je langs de waterkant fietst en je ziet opeens een stepje in het riet liggen? Dan schrik je je toch naar. Otto confronteert ons met een heftig verhaal dat gelukkig goed afloopt.

 

Want als er iets met een kind gebeurd, dan is het opeens een kind van ons allemaal. Opvoeden doe je eigenlijk samen. Niet alleen samen als ouders. Er staan veel mensen om je heen. Buurtbewoners, familie en vrienden die meehelpen als het moet.

“It takes a village to raise a child.”
Otto vervolgt: ‘Het geeft mij het gevoel dat je kinderen niet hebt, maar dat je ze krijgt van God. En dat Hij meekijkt en in de mensen om je heen altijd weer even een oogje in het zeil houdt.’

Wat waren momenten voor jou dat jij merkte dat het fijn was dat er mensen om je heen zijn die meekijken en meehelpen in de opvoeding van jouw kind?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Opvoeden doe je samen
  1. Marij-ke

    Schoolzwemmen. Zoonlief was niet een echte fan. Hij vond zwemmen niet fijn. Maar ja op zijn vraag…toch geen briefje van hij hoeft niet omdat… hij ging gewoon mee leuk of niet. Een van de zwemmoeders had ontdekt dat hij niet goed in het water lag en dat met een kleine oefening zoonlief zou kunnen afzwemmen.En het lukte.

    13 oktober 2019

Reacties zijn gesloten.