Organiseer je eigen restjeskerst

27 december 2019 3

Vandaag is het Derde Kerstdag, echt zo’n ‘day after’. Uitgeput van alle drukte zit je misschien op de bank. Of ben je zelfs alweer aan het werk. De koelkast is leeg, of… nou ja, je hebt vast erop gerekend dat er wat over zou blijven. En dat is vast zo. Waarom maken we daar ook niet een feestje van? We noemen het: Restjeskerst.

Restjeskerst een soort toetje, maar is het mosterd na de maaltijd of de kers op de taart? Het is in elk geval zo’n dag om alle restjes van Kerst op te maken. Als je dat met elkaar doet is Restjeskerst misschien wel leuker dan kerst zelf. Het is nagenieten in een ongedwongen sfeer. Geen uren in de keuken, glad gestreken damast en -hoe gezellig ook- visite. Het werkt heel simpel. Er zijn restjes zoals een halve kerststol, een  aangebroken pak kerstkransjes of het restant van dat overheerlijke toetje. Leg deze bij elkaar. Koffie, thee, iets anders te drinken erbij en je bent klaar!

Lekker zelf kiezen met wie

Met wie je dat viert kun je lekker zelf kiezen. Daar zijn geen regels voor. Heerlijk toch, je kunt niemand vergeten! Misschien wel op je werk in de pauze of aan het einde van de middag. Of met je buren, of beste vrienden. Niemand hoeft in de keuken te staan, iedereen is vrij om te komen en te gaan wanneer die dat wil. En als je het bij iemand anders doet hoef je niet alles weer op zijn plek te zetten.

Bepaal zelf wanneer en hoe je het viert

Zelfs de dag is niet bepalend. Doe het gerust het weekend erna. Al is zo’n vrijdag dit jaar tussen kerst en het weekend ook wel een erg geschikte dag. Je geniet er het meeste van als je de dag na kerst eens niets hoeft te doen. Dat vindt iedereen fijn. Fijne en gezegende Restjeskerst!

Met wie zou jij Restjeskerst willen vieren?

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Otto Grevink
3 reacties op “Organiseer je eigen restjeskerst
  1. Avatar

Meggy

Volgend jaar bij jou Otto, een restjeskerst….ik kan me er een heel jaar op verheugen vanaf vandaag.

27 december 2019
  2. Avatar

Loek Rotgans

Is er ook een Mijnkerk in Amersfoort, en in welke straat en welke wijk?

1 januari 2020

Reacties zijn gesloten.