Pasen gaat ook over jou

4 april 2021 0

Het feest van Pasen gaat over Jezus. Hoe hij gekruisigd is, gestorven en opgestaan is uit de dood. Ook gaat het over zijn leerlingen, over de vrouwen bij het graf en vele anderen die bij dit verhaal betrokken waren. Pasen gaat niet alleen over hen. Het gaat ook over jou. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Bij Pasen horen meerdere verhalen. Het verhaal van het Laatste Avondmaal van Jezus en de leerlingen op Witte donderdag, de kruisiging van Jezus op Goede Vrijdag, de rust op Stille zaterdag en dan het verhaal van de opstanding van Jezus met Pasen. Het is het grote verhaal van God die redt, die de wereld zo liefheeft dat hij zijn Zoon opgeeft. Het hoogtepunt ligt op Paasmorgen. Het lijden en de dood hebben niet het laatste woord. Het leven gaat door, ook na de diepte van de kruisiging van Jezus. Alles leek voorbij, maar toch gaat het door. Een wonder.

Jouw verhaal en Pasen

Pasen gaat ook over jou. Je kunt je herkennen in deze verhalen, zoals dat tijdens The Passion vertelt wordt. De verhalen van Pasen gaan bijvoorbeeld over vriendschap, verraad, angst, maar ook van liefde, verwondering, blijdschap en hoe je vrede kan vinden. In deze verhalen kun jij jezelf herkennen. Als Petrus, ondanks dat hij Jezus verloochend, toch de rots is waarop Jezus zijn kerk bouwt, zou jij dan ook jouw eigen mislukkingen en tekortkomingen kunnen accepteren? Als Jezus zijn kruis op zich neemt, zou jij dan ook jouw kruis op je kunnen nemen? Als dat wat onmogelijk lijkt toch mogelijk is, namelijk de opstanding van Jezus, is er dan ook voor jou geen nieuw begin als je dat nodig hebt? Deze verhalen kunnen zo betekenis krijgen voor jouw leven, als je je daarvoor openstelt.

Pasen voor jou

Pasen gaat nog op een andere manier over jou. Je mag geloven dat Jezus door zijn leven, sterven en zijn opstaan uit de dood, dat het goed zit tussen jou en God. Je mag altijd terugkomen in het huis van de Vader. Jezus zal altijd met je zijn. Er is niets wat daar tussen kan komen. De weg naar God ligt open voor je. Daarom gaat Pasen ook over jou. Het is altijd een feest van Hoop.

Wat betekent Pasen voor jou? Laat het ons weten in de comments!

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Niels Gillebaard