Stel je voor: corona is tóch een straf van God. Wat dan? [+ podcast]

Stel je voor: corona is tóch een straf van God. Wat dan? [+ podcast]

4 mei 2020 2

Sjoerd probeert het zich voor te stellen: corona als een straf van God. Of vooruit dan: als een teken van God. Wat dan? Een teken voor wie? En een straf waarvoor? Je hoort het antwoord in nog geen vier minuten.

Lees verder: Als het coronavirus geen straf van God is, hoe ga je dan met het lijden om?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Sjoerd Muller
Sjoerd Muller
2 reacties op “Stel je voor: corona is tóch een straf van God. Wat dan? [+ podcast]
 1. Lini Oldewarris-Bazuin

  Ja, stel je voor dat Corona wel een straf van God is. Een God van Liefde, die zo vreselijk en willekeurig straft? Dichten we God zulke lage menselijke eigenschappen toe? Nee, God is geen mens met zulke lage menselijke eigenschappen. Wat God schiep was goed. Wat verkeerd gaat in de wereld komt door de zondeval van de mens en het verkeerd omgaan met de goede schepping. Ik geloof, dat God uit alles, ook uit het slechtste, iets goeds kan en wil laten voortkomen. Daarvoor heeft hij mensen nodig, die bereid zijn zich altijd en onder alle omstandigheden,voor het goede in te zetten (Bonhoeffer).

  5 mei 2020
 2. Marij-ke

  Amos brengt een boodschap die er niet om liegt.
  Je nergens zorgen over maken als leider van het volk van Israël. Want je bent er zeker van dat jouw volk het beste is en het sterkste is. Men leeft als een god in weelde en dat de mensen lijden dat is iets van jammer dan. Denken dat er niets kan gebeuren, straffen, dat loopt toch zo’n vaart niet. Maar dat blijkt niet zo te zijn er heerst wanorde recht wordt onrecht. De onderdanen worden aan hun lot overgelaten. Tot plots de leiders te horen krijgen dat de maat vol is en worden allemaal zonder pardon opgepakt en weggevoerd naar een ver land. Er is geen weg terug. Niemand is meer veilig een ander volk zal iedereen onderdrukken van noord tot zuid. Al zijn er 10 mensen die overblijven in één huis, zij zullen allen sterven. Als iemand een verwant wil ophalen om te verbranden, zal hij vragen aan degene die nog binnen is, is er bij jou nog iemand over? Het antwoord is nee. Hier rees voor mij een vraag wat wordt hier mee duidelijk gemaakt wat is de boodschap? Ikzelf was verbaasd toen ik het las. Degene die een verwant ophaalde blijkbaar niet.
  Lucas. De rijke man en de arme Lazarus.
  De rijke man vierde uitbundig feest elke dag in dure weelderige nieuwe kleding en elke dag feestelijke overdadige maaltijden. De honden kregen er lucht van en gingen elke dag erop af. Hoopten net als de arme Lazarus dat er restjes voor hen zouden overblijven maar ze kregen niets dan het likken van de wonden van de arme Lazarus als pleister op de wonde. Maar Lazarus ging dood zo ook de rijke man. Hij vestigde zijn hoop op… en vergat wat er in de Schrift staat en liet zich misleiden Je hoeft niet slecht te zijn als je rijk bent zo ook wil het niet zeggen dat je goed bent als je arm bent.
  Rijkdom is niet verkeerd maar wat doet het met mij, hoe ga ik er mee om vroeg ik mij af onder het lezen. Er wordt veel beloofd als je niet uitkijkt ben je zo verkocht. Rijkdom vind je niet in bezit maar in de gaven van God. Hoe heeft God alles bedoeld. Wat vertellen Amos en Lucas mij. Een goed leven met elkaar kan alleen dan als je inziet wat de ander nodig heeft.
  Lied 802 Door de wereld gaat een woord.
  MBvD. 17-2-2019

  6 mei 2020

Reacties zijn gesloten.