Archive for preken

#metoo: en wat gaan we nu doen?

Tekst gaat hieronder verder

Simson

Uit het bijbelverhaal van Simson haal ik mijn inspiratie over wat we nu moeten doen: opstaan! Opstaan in elke situatie waarin dit weer kan gebeuren,

Waar hoop je op in de herfst?

De herfst is begonnen. Met veel gezelligheid binnen. Maar ook met storm, regen, drukte, stress… En met herinneringen aan verlies bij het vallen van het blad. Waar hoop je op in de herfst?

Tekst gaat hieronder door

Verlangen naar veiligheid

Wat geeft jou een veilig gevoel?

Je veilig voelen is voor iedereen anders. Zeker als er een moment geweest is waarop veiligheid ontbrak.
Wat heb jij nodig om je vertrouwd en veilig te voelen?

Hillary Clinton leest christelijk boek in moeilijke tijden

‘de verloren zoon’ van Rembrandt

Ben jij iets kwijt?

Kerkproeverij: hoe smaakt geloof voor jou?

We onderscheiden doorgaans vier smaken: zoet, bitter, zuur en zout. Bij al die smaken kan ik iets beleven van mijn geloof. Maar er blijkt ook een vijfde smaak te zijn: umami. Die omschrijft misschien wel het beste voor mij hoe geloof smaakt.

Ben jij doelgericht?

Janneke is op Utrecht CS en ziet een hoop ‘snelle’ doelgerichte mensen. Ben jij een van hen? Weet jij altijd precies waar je heen moet?

Rust inbouwen

Doelgericht zijn is vaak een kwaliteit. Maar zou het niet goed zijn om soms wat meer rust in te bouwen en ál de dingen bewuster te beleven?

Otto spreekt Lenette van Dongen over Jezus

Een klein wonder!

Raponsje en Simson met hun lange haren

In juni was het Efteling-maand bij MijnKerk.nl. De nieuwe attractie Symbolica is geopend.

Alles draait in de Efteling om verbeelding. Hoe verbeeldt de bijbel ons leven, en wat roept dat bij jou op?

Hoe vind je rust in de achtbaan van het leven

In juni is het Efteling-maand bij MijnKerk.nl. We trekken er weer op uit, ook met de extra vrije dagen. En op 1 juli wordt de nieuwe attractie Symbolica geopend.

Alles draait in de Efteling om verbeelding.

Vaderdag

Er zijn eigenlijk maar weinig sprookjes over vaders.

Twee vond dominee Otto er, die allebei over een arme houthakker gingen die zijn kinderen in het bos moest achterlaten, maar die na avonturen weer terugkomen met rijkdom. Zo’n sprookje is dat van Hans en Grietje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.