Als je niet blij bent met het leven…

'Wat nu als je niet blij bent met het leven?' vroeg iemand aan me in de Facebookgroep Mijn Kerk Community. Dit is mijn antwoord.

Bekijk het filmpje. Ken je overigens de Facebook groep Mijn Kerk community? Het is een besloten groep naast de Facebook pagina. Je bent ook daar welkom.

Ik steek een kaarsje aan voor jou, vooral als je niet blij bent met het leven.
En ik wens je sterkte op jouw weg, die hopelijk begaanbaar is. Ik wens je toe:

Dat de weg je tegemoet komt

Dat de wind steeds in je rug is

Dat de zon je gezicht verwarmt

En dat zachte buien je velden beregenen

En dat God, tot ons weerzien, je bewaart, in de palm van zijn hand.

Tot ziens!

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

5 comments on “Als je niet blij bent met het leven…
 1. Avatar anoniem schreef:

  Wonderlijk dat er niet gereageerd wordt. Ik ben er van overtuigd dat velen niet blij zijn met het leven. Durven we daar niet voor uit te komen? Zelf denk ik regelmatig: zou het helemaal niet erg vinden om dood te gaan. Is dat erg?

  • Avatar Truus schreef:

   Ik schrik eigenlijk van jou reactie dood gaan zou je niet erg vinden dan moet je wel erg eenzaam of ongelukkig om de dood als oplossing te kiezen zelf ben ik nu ruim 7-jaar alleen en dan gaat het wel eens moeizaam en heb ik stil verdriet maar als de zon weer schijnt en ik kijk naar de mensen om mij heen weet ik dat ik niet moet kniezen ik doe vrijwilligers werk in een verzorgingshuis en dat geeft mij positieve kracht ik kan dan mensen blij maken en ik word daar blij van we hebben een doel in het leven en als je daar aan toe geeft ben je het waard om Gods genade te krijgen.

 2. Avatar Arend-Jan schreef:

  Met dit deze preek gaat dominee Fred diep in op het leven van de lezers/luisteraars van Mijn Kerk.
  Zelf had ik toen ik het gisteren voor het eerst hoorde en las, ook een geval van dat ik niet blij ben met het/mijn leven. Oké, ik kan mooi en leuk leven maar er zijn diverse levensdingen wat er bij mij ontbreekt én wat er bij mij niet in zit. Ik heb hierop al eens wat over geschreven.
  Ik kan mijzelf aardig op de been houden door mijn eigen eigenzinnige ding te doen. Dat dit het mij een voldaan gevoel moet geven dan is dat maar zo. Anders leven wordt voor mij onwennig, benauwend, maakt mij onzeker en weet niet wat mij dan te wachten staat. In het laatste, ik ben iemand die niet van onzekerheden houdt.
  Is mijn leven dan zo erg en teleurstellend dat ik aan erge dingen over mijzelf denk? Nee…, ik kan mijzelf overhalen om (leuke) dingen te doen en daardoor het met positief gevoel terug kan kijken en geeft. Al is het soms moeilijk…!

  • Avatar Truus schreef:

   Mooi omschreven Arend-Jan ook ik ervaar dat het pad wat we gaan geen rozengeur en maneschijn is tegenslagen zijn soms zwaar en dan is het moeilijk om te doen alsof en heb je het gevoel dat niemand om je geeft vele om ons heen zullen er mee te maken hebben maar we dragen ons kruis meestal alleen.

   • Avatar Arend-Jan schreef:

    Zo is het maar net, Truus. Wij dragen ons kruis meestal alleen. Mensen zoals jij en ik moeten het alleen doen.
    Ik ken jou achtergrond niet maar bij mij heb ik afgelopen winter mijn beslissing genomen. Mijn leventje had nu heel anders eruit kunnen zien. Keerzijde is wel dat ik nu op zoek ben wat ik wil in mijn leventje en in de tussentijd probeer ik te genieten van alles wat ik doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

14 september 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief