Feest!

Dit weekend heeft dominee Janneke een groot feest. Wanneer wordt het leven voor jou feest? Waarom verandert Jezus water in wijn?

5 comments on “Feest!
 1. Avatar Christ Mol schreef:

  Goedemorgen Janneke, allereerst bedankt voor je mini Preek.
  Het geloof ik inderdaad een feest, alleen zie je dat niet altijd vooral in tijden van lijden.

  De vriendelijke groeten
  Chris.

 2. Avatar monique schreef:

  tja,. gister schreef ik nog ik ga deze preek morgen pas luisteren heb niet zon feest gevoel… en toch nieuwschierig wat ik af en toe ben, toch gaan luisteren, feest,, als god in je leven komt als god er bij is.. wonderen doend god,, tja u weet dat hier een verlangen ligt. god is erbij, god weet er van,, god kan jouw leven maken als een feest WAAROM gebeurt dat dan niet,, WAAROM komt er steeds meer bij..daarom heel dubbel.. ik heb vannacht veel na gedacht over uw woorden wat ik wel vaker doe.. vanmorgen wakker geworden, de kids blij het heeft gesneeuwt.. FEEST.. voor de kids…. na het ontbijt, eindelijk mochten ze naar buiten,, sjaal om laarzen aan petten op.. slee erbij, sterke papa die de slee trok ik zag het even als versieren,, de ballonen de slingers de taart, allemaal in ons gezin,,,, lachende gezichtjes koude handjes die ik warm maakte, straalende koppies op de slee… FEEST,, en toen kwam deze preek pas bij me binnen… ondanks alles alle pijn alle wanhoop alle verdriet en machteloosheid die wij en ik voelen,, alle angsten,, vanmorgen was het feest,,,, uw preek uw woorden maar toch ook heel zacht GOD WAS ER EVEN BIJ…… ben naar binnen gelopen,, heb koffie gezet warme chocolademelk gemaakt met slagroom… appeltaart met slagroom.. ben naar buietn gelopen en geroepen kom het is feest,,,, DE blik van mijn man,,, het HOERA van de kinderen, maar mama we zijn niet jarig,,, nee maar de woorden gesproken door dominee janneke,, gezonden door god, geeft dat wij een FEEST mogen vieren gewoon hier in ons huis,,,,,,,,,,,,,,, dank u wel.. voor zoveel.. feestelijkheden,, ik beloof in moeilijke dagen, deze preek op te zoeken, in angstige momenten, te luisteren .. en anders roep ik u er gewoon weer even bij, om samen het leven te vieren,,,,, warme verbondenheid,,,

  monique

 3. Avatar Ruth Jellema schreef:

  Dank je wel, Janneke, voor dit feestelijke verhaal! Leuk filmpje trouwens..

 4. Avatar kleeblatt schreef:

  Doet altijd weer goed een preek voor de zondag bedankt Janneke.

 5. Avatar Marijke schreef:

  Goedenavond Janneke.
  Heel toevallig zocht ik op internet vandaag ,verjaardag wat zegt de Bijbel hierover. VERJAARDAG YOM HULEDET Werner Stauder legde in deze Bijbelcursus het een en ander uit. het was mooi om het zo te mogen lezen. Heel feestelijk. Bij een verjaardag deze felicitatie. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en moge je 120 jaar oud worden. Psalm 139 een feestlied. Een lied van dat God altijd bij je is. Een feestelijke uitleg zo ook jouw preek. Een feest om naar te luisteren en te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

17 januari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief