Gij zult niet doden?

Ik vroeg onlangs op Facebook: 'Wat vind jij van het gebod: Gij zult niet doden?'
Kijk wat anderen en ik daarover zeggen.
Reageren kan ook via fred@mijnkerk.nl
Hartelijke groet,
Fred Omvlee

Fotografie: Scott Ableman

One comment on “Gij zult niet doden?
  1. Avatar Ad schreef:

Dank je Fred om na te denken over dit gebod. In de bijbel werd het gebod ook slecht nageleefd. Onvoorstelbaar dat dit gebod in de christelijke traditie eeuwenlang werd vergeten ter bescherming van kerkelijke inzichten(inquisitie). Gij zult mij niet doden is de praktijk van alledag en is de motivatie tot ‘zinvol’ geweld of oorlogsvoering. Het recht op zelfbescherming wordt denk ik in de bijbel niemand ontzegd. Hoe ver mag je daarbij gaan.? Als er echt geen andere mogelijkheid is ga je dit gebod overtreden, ook al stuit dat met je geweten en kom je daardoor in de problemen. Gelukkig kwam dit dilema nooit op mijn weg.