Hoe richt jij jouw jaar in?

Is er ruimte voor rust en bezinning dit jaar in jouw leven?

Het jaar 2014 is begonnen.
Wat zijn jouw uitdagingen dit jaar?
Waarop hoop je?
Wat vrees je?
Wat zijn je plannen?
Wat zijn je verwachtingen?
Je richt je huis, je kamers in op een manier die jou bevalt. Mooi klassiek, fris modern, met antiek, of juist lekker makkelijk Zweeds. Met een plaats om te eten, een plaats om te slapen, een plaats ontspannen te lezen.
Zo richt je je jaar, je leven ook in. Met periodes van ambitie, cursussen, sport, scholing,
met periodes van rust, gezelligheid, vakantie, afspraak met vrienden of vriendinnen.
Is er dit jaar ook ergens een hoekje om te bezinnen? Letterlijk of figuurlijk? Een tijd waarop je nadenkt over dat waar je dankbaar voor bent of je zorgen om maakt. Een plek die je bezoekt om tot stilte te komen?
Laat weten wat jij van dit jaar verwacht, hoe jij het inricht.
Hoe jouw jaar ook ingericht zal worden: God wandelt met je mee.
Hij is thuis bij jou, waar en hoe jij ook woont.
dominee Fred Omvlee

12 comments on “Hoe richt jij jouw jaar in?
 1. Avatar MONIQUE schreef:

  31-12 2013 EEN DAg van voornemens voor het nieuwe jaar, na een heftig jaar met overlijdens ziektes onmacht verdriet hadden wij als gezin zoiets van he he eindelijk een nieuw jaar nieuwe kansen,, helaas 1-1-2014 ons kleine ,mannetje onwel.. oke morgen dan maar weer opnieuw hopen en wensen het hield ons klein en vol verwachtig, na allemaal gebeurtenissen afgelopen weken moeten we eigenlijk tot de conclusie komen dat we dit jaar alweer vol zorg verdriet gemis zijn in gegaan.. je leert er mee omgaan en ook al is het aan de buitenkant niet te zien het sloopt je.. dat masker dat je op zet naar de buiten wereld kost veel intens moe.. en als ik dan thuis kom daar waar mijn man is onze kinderen zijn mag dat masker even af en dan intens tot rust proberen te komen.. een echt stilte plekje ken ik niet,, alleen in de nacht, als iedereen om me heen slaapt mag ik me laten gaan,,, de stilheid de rust van zo;n nacht… we kunnen dagjes weg gaan op vakantie gaan de zorg enz nemen we mee.. net zoals we dat hebben mee genomen dit nieuwe jaar in,,ik krijg misschien op deze site de rust,, het lezen je luisteren naar de preek.. de woorden in liefde uit gesproken… mijn oude opa zou zeggen hier beneden is het niet.. slag je oog omhoog..maar ook hierin is de rust opgezegd,, de hele dag zingt deze psalm door mijn hoofd, u weet o god hoe ik zwerven moet op aard,
  mijn tranen hebt u in uw fles bewaard….. en de psalm van opa opent uwe mond eist van mij vrijmoedig.. woorden die suisen in mijn hoofd… even weer heel dichtbij deze oude man die ik na 4 maanden zo zo intens kan missen,, zijn woorden zijn gebeden zijn gevouwen handen,,,, mijn opa wist waaar hij moest zijn voor de ware rust,, daar waar niet meer zal zijn tranen en pijn… dominee fred ga zo door… weet zeker dat je vele mensen tot een licht bent en dan ook tot een rust punt..

 2. Avatar m schreef:

  mijn stilteplekjes liggen veelal buiten, strand bijvoorbeeld. Hoop weer de bergen in te kunnen gaan, daar steeds hogerop klimmend wordt het steeds rustiger. Ik probeer naast het zorgen voor mezelf (sporten) en mijn gezin, er te zijn voor mensen die wat minder aandacht krijgen van anderen. Voor mij zijn ze de moeite waard!

  • Avatar Monique Bla schreef:

   ja dat doe ik dus ook altijd klaar staan voor die mensen die niemand hebben maar nu ben ik gewoon even op mijn eigen eiland moet even afstand nemen van anderen met zorgen en even voor mij zelf zorgen maar idd het strand heerlijk… de bossen geweldig maar die stiltes kunnen ook eng zijn,..,…we blijven op zoek naar rust,, dank je wel en mooi dat je om je mede mensen geeft vooral om die gene die niemand hebben..

   • Avatar Fred Omvlee schreef:

    Mooi, Monique en anonieme steun, dat we elkaar kunnen dragen met onze reacties. Ik hoop dat ieder rust en steun naar behoefte krijgt.

   • Avatar m schreef:

    Fijn dat je hier je hart kan luchten. Als je zelf veel zorgen hebt kun je er niet altijd voor anderen zijn, dat is helemaal niet erg.

    • Avatar Monique Bla schreef:

     tis echt fijn deze plaats,, gewoon lezen en op je in laten werken soms een reaktie die je raakt en even dat zetje geeft om door te gaan,, ik ben blij en dankbaar dat in in deze situatie deze site heb leren kennen,, weet zeker dat er veel rust en hoop en moed gevonden wordt,, fijne avond,,

     • Avatar m schreef:

      ook het beste en geef jezelf de tijd alles te verwerken,soms denk je het komt nooit meer goed met me maar als je alles goed hebt verwerkt en alles een plekje kan geven is er weer ruimte om verder te gaan. Kan best een hele tijd duren. En ook al lijkt dat eindeloos, er is licht aan het eind van de tunnel, echt waar.

     • Avatar Monique Bla schreef:

      lief van je anoniem en idd het voelt nu dat het nooit meer goed komt. met mij maar ook met de verhouding tot god. het voelt nu alsof ik de strijd verlies maar toch hoop ik dat jouw woorden uit zullen komen en dat het goed komt…hoe en wanneer weet ik niet.. ik probeer er maar niet langer tegen te vechten en mezelf open te zetten tot hulp advies en reactie..nogmaals dank je wel en hoop idd dat het licht snel mag komen .. monique

 3. Avatar Truus schreef:

  Monique……..
  Ik bezoek regelmatig deze site en jij kan wel even een oppepper gebruiken jij wilt er altijd maar zijn voor iedereen dat gebaar ken ik zo kan je je lekker verschuilen achter je eigen leed voor iemand klaarstaan is mooi ik doe daar ook graag aan mee maar ondertussen gaat het niet beter met jezelf probeer elke morgen tegen jezelf te zeggen en nu ben ik aan de beurt klinkt ego maar dan knap jij op en dan kan je andere ook weer helpen.
  Lieve groet Truus.

  • Avatar monique schreef:

   dank je wel truus voor je lieve bericht, ik weet het dat ik daardoor mezelf niet onder de loep kan nemen, als ik er voor anderen kan zijn,,, maar nu moet ik aan mezelf denken het water staat hoog er is teveel gebeurt, het is echt een hele worstel maar tot op heden kan ik de lippen boven water houden, er is gewoon veel onbegrip veel onwerkt verdriet veel gemis en weinig woorden van hoop.. nu net weer het bericht dat een oude vriend zwaar ziek is,,, het houd niet op met slagen… maar mensen zoals jij geven me hoop en moed dat het goed zal komen,, dank je wel en ontvang een lieve groet terug,, van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

19 januari 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief