Je echte gezicht

Het is moeilijk om je echte gezicht te laten zien en te voorschijn te komen zoals je bent. In de bijbel is er een verhaal van Zacheüs, hij durft zich niet goed te laten zien. Hoe is dat voor jou? Durf jij te laten zien wie je bent?

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Je kunt die hieronder achterlaten of via Janneke@MijnKerk.nl

7 comments on “Je echte gezicht
  1. Avatar kleeblatt schreef:

Mooi verhaal ik durf te laten zien wie ik ben maar ik ben ook “normaal” moeite hebben toch nog steeds mensen die uit het patroon vallen, en om eerlijk te zijn had en heeft de kerk nog steeds moeite om homos ect te acepteren.

• Avatar Janneke Nijboer schreef:

Ja, dat is waar, helaas is het waar dat veel kerken moeite met homo’s niet alleen te accepteren, maar ook te waarderen om wie zij zijn.

2. Avatar Mar schreef:

Soms wel maar soms kies ik ervoor het niet te doen. maar bij echte vrienden kan het

3. Avatar Lion van zetten schreef:

Ik heb zelf geen moeite mee om mijn eigen gezicht te laten zien,en daardoor kunnen mensen ook aan mij zien of ik ergens mee zit. Ik kan daarom ook geen masker voor mijn dragen.

4. Avatar Mart schreef:

Laten zien wie ik ben…als vrouw naar man transgender, ooit vrouw en nu man dus, die op mannen valt, dus ook nog eens homoseksueel…Ik vind het lastig. God heeft mij erkend zoals ik ben, ik voel mij door Hem geliefd, geaccepteerd en omarmd, maar dit voelt nog onwenning, ik zou me erin gesterkt willen voelen door anderen. Maar de kerk? Daar is de drempel enorm hoog…uit angst enkel getolereerd te worden, of niet welkom te zijn, uit angst dat de kerk mij, mijn relatie tot mijn lichaam en mijn relatie met partner niet accepteert en niet op (gelijke!) waarde schat, beleef ik mijn geloof alleen met God en zonder kerk. Ik vind het pijnlijk, maar mijn band met God voelt nog fragiel, de mogelijke afwijzing van de kerk kan ik niet aan.

• Avatar Janneke Nijboer schreef:

Wat bijzonder moedig dat jij je verhaal deelt. Als jij ze zo kwetsbaar weet, kan ik me goed voorstellen dat de confrontatie met een kerk te lastig is. Ik ben blij dat jij je geliefd weet door God en wens je toe dat dit groeien kan op plekken die veilig voor je zijn. Zegen over jou!