Meebidden mag….

Misschien is bidden voor jou iets heel ongewoons, omdat je er niet bekend mee bent. Misschien ben je er mee opgegroeid, en bid je geregeld.

Sommigen bidden graag in stilte, ’s nachts of op de fiets, andere hardop met hun kinderen. Sommigen hebben veel woorden bij de hand, een ander weet eigenlijk geen woord te vinden voor een gebed. ‘Heer, help me’, of een enkele verzuchting ‘o, God’, is ook een doeltreffend gebed. Het gebed is vormvrij. Je kunt je handen vouwen of je ogen sluiten, maar bidden met open ogen op de fiets of in de auto is wel zo veilig :-). Alles mag in een gebed.

Ik kende als kind een paar standaardgebeden: ‘Hoger dan de blauwe luchten en de sterretjes van goud, woont de Vader in de hemel die van alle kinderen houdt’, en ‘Ik ga slapen, ik ben moe, sluit mijn beide oogjes toe, Here houdt ook deze nacht over Freddy (en mijn broers en zussen) trouw de wacht’. Nu zijn mijn gebeden wat ongestructureerder, maar de inhoud is eigenlijk hetzelfde…

Voor de gebeden op de site, de gebedsvragen en de kaarsjes op deze site hebben we meebidders gevraagd en gevonden. De gebeden tot en met oktober zullen meegenomen worden door een gebedsgroep van de Westerkerk in Ermelo. Deze groep bidt dus mee met wat er verschijnt op de site. Wij bedanken hen alvast en wensen hen veel inspiratie. Wil jij ook meebidden, doe het gerust, maar laat het ons ook weten. Maak je deel uit van een gebedsgroep en wil je met die groep ook een periode meebidden? Laat het ons weten!

Voor deze week wens ik je toe dat de weg je tegemoet komt,
dat de wind steeds in je rug is,
dat de zon je gezicht verwarmt
en dat zachte buien je velden beregenen.
En dat God, tot ons weerzien, jou en mij bewaart in de palm van zijn hand.
Goede week!
(FO)

8 comments on “Meebidden mag….
  1. Avatar Wilma schreef:

Ik bid liever: dat je bestand bent tegen de wind. Het leven is ook tegenwind en storm mee kent ook gevaren

2. Avatar anne schreef:

Bidden is voor mij een naar woord.
    Het herinnert teveel aan “opdreunen”, uit je hoofd leren,
    opzeggen op momenten wanneer je niet wil.
    Bidden is veranderd naar meditatie, vooral naar “zijn”
    in het besef dat je er mag zijn.
    Dan wordt “bidden” een dankbaar zijn en dát uitdelen.
    Gewoon door voor te leven in contact met mensen.
    Erop wijzen dat alles wat is, niet zomaar is.
    Wanneer het “bidden” op zo’n manier in je leven zit
    gaat het de hele dag door.
    Vertellen over het goede wat mensen voor elkaar doen,
    over de machtig mooie natuur, door De Grote Kunstenaar.
    Bidden hoort voor mij persoonlijk zeker niet op vaste tijden in de kerk zijn met teksten waar ik niet mee eens kan zijn.
    Bidden zijn alle kleine momentjes door de dag, overal, ook thuis waar ik een kaarsje met een wens voor iemand brandt.
    Zelfs nu, terwijl ik tijdens mijn werk op iemand wacht en dit schrijf:
    In vrede en dankbaarheid om het leven.

3. Avatar anjo entius schreef:

Hallo, ik ben Anjo en samen met mijn gezin ben ik aangesloten bij de pkn gemeente in Broek op Langedijk, een aktieve gemeente waar wij al gesproken hebben over deze site die zou aankomen. Ik moet zeggen eerste indruk nadat ik wat gelezen heb en stukje gehoord heb van Dominee Fred Omvlee is positief. Ik vond het ook inspirerend om het thema herfst te horen. Ik zal deze site regelmatig bezoeken en delen met de mensen om mij heen.

4. Avatar Marnie Kooij/Karman schreef:

Ik heb 3 kinderen en 12 kleinkinderen, ik bid elke dag, begeleidt ze
    in Uw hand ! Ook voor m´n partner.