Otto spreekt Lenette van Dongen over Jezus

'Wat kun jij nog met Jezus?' vraagt Otto Grevink aan Lenette van Dongen.

Otto heeft een paar maanden geleden Lenette van Dongen ontmoet en een mooi gesprek met haar gefilmd. Meerder filmpjes daarvan hebben we al op MijnKerk met jullie gedeeld. Vandaag volgt het laatste filmpje. Een toegift. Het gaat over Jezus.

'Wat kun jij nog met Jezus?' Misschien heb je daar wel eens over nagedacht. Over wat je van Jezus vindt. Hoe je hem wel of niet een rol laat spelen in je leven. Lenette vertelt Otto welke associaties zij er bij heeft.

One comment on “Otto spreekt Lenette van Dongen over Jezus
  1. Avatar F.H. Buijs schreef:

Vreemd gesprek! Waarom heeft iemand weinig met Jezus als MENSEN Zijn boodschap verkrachten? Ik heb weinig meer met de kerk. De zondagse eredienst is verworden tot een dienst tot meerdere eer en glorie van groepen en dominees,die veel tamtam maken en met luid applaus daarvoor bedankt worden. Best leuk allemaal voor een gewone bijeenkomst maar niet voor een dienst tot Gods’eer. Het was voor mij de laatste druppel om af te haken. Maar Jezus blijft voor mij staan,Zijn voorbeeld probeer ik te volgen. Veel dingen geloof ik niet letterlijk meer,maar zoek meer de boodschap die er achter zit. Erg moeilijk allemaal,je kan er haast niet over praten. Soms roep je ” help”,maar niemand hoort je. Wel krijg je de brieven van de kerk in de bus met altijd vragen om geld voor allerlei ludieke dingen,als krampachtige poging om nog wat mensen te trekken. Een betere vraag zou geweest zijn:wat heb je (nog) met God ? Jezus is iets tastbaars,maar God is zo irrieel,zo vaag,zo ver weg. Te moeilijke vraag? Misschien,een vraag die oproept tot “help!”.