Over onze huisdieren en Franciscus

Waarom vieren we Dierendag op 4 oktober? En wat zeiden jullie op de vraag wat jouw huisdier voor jou betekent? Dominee Fred Omvlee vertelt het in dit preekje. Nog net opgenomen voor zijn hond Panda moest inslapen.

Alle info over de Dierendagviering: https://www.mijnkerk.nl/mijnkerk-nl-dierendagviering-5-oktober-alle-info/
Hartelijke groet,
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

4 comments on “Over onze huisdieren en Franciscus
  1. Avatar m. schreef:

die man lijkt mij een bron van inspiratie, weet iemand een mooi boek over Franciscus te lezen?

2. Avatar Jolanda schreef:

@ anoniem ; er is veel te vinden over Franciscus op het internet, boeken waar je bladzijden van kunt lezen, veel informatie over zijn leven, de legenden, het zonnelied, die hij schreef toen hij erg ziek was en bijvoorbeeld deze zegen.
    De zegen van Franciscus
    Moge God je zegenen met ongemak. Bij gemakkelijke antwoorden, halve waarheden en oppervlakkige relaties, zodat je diep vanuit je hart mag leven.
    Moge God je zegenen met woede bij onrechtvaardigheid, onderdrukking en uitbuiting, zodat je mag werken aan rechtvaardigheid, vrijheid en vrede.
    Moge God je zegenen met tranen om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, honger en oorlog, zodat je je handen kan uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen.
    En moge God je zegenen met voldoende dwaasheid om te geloven dat je een verschil kunt maken in de wereld, zodat je kunt doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden…
    En moge bij dit alles Gods Geest in je wonen. Amen.