Pinksteren: wat beweegt jou?

Op een mooie Pinksterdag... kom je in beweging. Wat doe jij vandaag? Bekijk het preekje van dominee Fred.

Het is vijftig dagen na Pasen, Pinksteren komt van ‘pentekoste’, vijftigste dag, in het Grieks.
Jezus was vertrokken op Hemelvaartsdag en vanaf deze dag zaten zijn vrienden niet meer bij de pakken neer, maar beseften dat ze de ‘spirit’ hadden.
Iets zette hen in beweging. En dat iets noemen we de geest. Sanctus Spiritus, Holy Spirit, heilige Geest.

Wind
Vaag? Ja, je kan de wind ook niet pakken, behalve als je zeilt of surft.
Wind zie je niet, maar je voelt hem wel. Het zet je in beweging. Letterlijk en figuurlijk.
Je wordt enthousiast: met ‘God in je’, betekent dat.
Na een periode van windstilte, van rouw, verdriet, tegenzin, kun je soms weer de geest krijgen en zin hebben om door te gaan.
Ik wens jou die geest toe, die wind in de rug, die zin om op te staan, en misschien juist de moed om tegen de wind in te fietsen.
Waardoor kom jij in beweging? Laat het ons weten.
Voor Pinksteren wens ik je toe dat de weg je tegemoet komt,
Dat de wind steeds in je rug is,
Dat de zon je gezicht verwarmt,
Dat zachte buien je velden beregenen,
En dat God tot ons weerzien je bewaart in de palm van zijn hand
Tot ziens!
dominee Fred
fred@mijnkerk.nl

One comment on “Pinksteren: wat beweegt jou?
  1. Avatar mar schreef:

ik kwam in beweging toen ik las over hulp aan dieren in z.afrika, spca rustenburg, erbarmelijke omstandigheden voor de mensen en daar worden dan ook de huisdieren de dupe van. Ik werd geraakt door de facebookpagina (stond iets op van een pup dat heel erg leed) en heb geprobeerd mensen die ik ken ook in beweging te zetten om iets te geven zodat die mensen de dieren daar weg kunnen halen en een goed tehuis voor hen kunnen zoeken bij mensen die wel de middelen hebben om voor een dier te zorgen. Voor het diertje op facebook was het helaas te laat..