Symbolica en de symbolen van Pinksteren

In juni is het Efteling-maand bij MijnKerk.nl. We trekken er weer op uit, ook met de extra vrije dagen. En over een maand (1 juli) wordt de nieuwe attractie Symbolica geopend. Alles draait in de Efteling om verbeelding. Hoe verbeeldt de bijbel ons leven, en wat roept dat bij jou op?

Pinksteren is een weekend waarin veel mensen iets leuks gaan doen. In de Efteling wordt volgende maand een nieuwe attractie geopend, Symbolica. Je gaat er doorheen op ‘fantasievaarders’. Met Pinksteren vieren we het feest dat de volgelingen van Jezus met een fantastisch verhaal op reis gaan door de wereld. Hoe bereiken ze de verbeelding van iedereen? Hoe kan het verhaal van Jezus iedereen in zijn eigen taal en beleving aanspreken? Daarvoor zendt Jezus de heilige Geest. Die zet de leerlingen in Vuur en vlam en zorgt ervoor dat iedereen het verhaal van Jezus in zijn eigen taal hoort. Want God spreekt jouw taal.

Hoofdfoto: Stef Mennens, DRIELUIK fotografie

2 comments on “Symbolica en de symbolen van Pinksteren
  1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

    Beste Otto. Vandaag gebeurde er iets bijzonders. Iemand ging zomaar op reis. Hoorde het verhaal in eigen taal. Zo onverwacht bij de hand genomen. Herinneringen kwamen voorbij. En genoot met volle teugen van het vrij zijn het vlammetje werd een verwarmend LICHT. Hervond vandaag haar eigenheid waar ze niet meer van durfde dromen. Dat vandaag te mogen ontdekken gaf haar vreugde en zuurstof door Gods Geest ontvangen. Hoe wonderlijk zijn Gods wegen daar wordt je stil van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

4 juni 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief