Thank you for the music! Over popmuziek en geloof

Geloof en muziek vormen een duo: wat is jouw spirituele top 3?

Van welk nummer krijg jij kippenvel? Wat moet er op jouw begrafenis gedraaid worden en waarom? Laat het ons weten!

Wat ik vertel over koning Saul die tot rust komt door muziek vind je in 1 Samuel 16, vers 23. Daar staat: ‘Als Saul last had van de kwade geest, kwam David met zijn harp. Als hij muziek maakte, voelde Saul zich beter. Want dan ging de kwade geest weer weg.’ (Bijbel in Gewone Taal)

En organiseer ook een Top2000-kerkdienst bij jou in de buurt, of vraag er naar.
Kijk op de Facebook pagina Top2000kerkdienst
en volg Twitter @Top2000kerk

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

6 comments on “Thank you for the music! Over popmuziek en geloof
  1. Avatar Truus schreef:

Fred wat jij vandaag verteld kunnen ook mijn woorden zijn het is de muziek die mij vaak troost vroeger als ik weer eens verdrietig opstandig was was het Robert Long mijn Zoon keek mij dan aan en wist dan hoe ik mij voelde niet gelukkig dus eenzaam in mijn huwelijk nu vraagt U mij te kiezen net als u geeft muziek mij de kracht om de dingen weer in het hier en nu te plaatsen als ik nu bij Elvis begin en eindig met Pearl Jozefzoon en al wat daar tussen licht dan hebben we een ruime keus kiest u maar uit.
    Een gezegend week voor u en u gezin.

• Avatar Truus schreef:

Mijn Kleindochter is hier en las mijn reactie nou Oma van mij krijg 5-punten dat vind ik zo bijzonder dat ik dit even met jullie wil delen.

• Avatar Arend-Jan schreef:

Dag Truus. Het zijn mooie woorden van dominee Fred.
      Muziek is emotie en dat kun je emotioneel beleven. Is het niet door de tekst, dan zijn het de klanken van een muzieknummer. Dit in ieders zijn/haar muziekkeuze en genre.
      Jij hebt jouw muziekkeuze, ik heb mijn muziekkeuze. Misschien heb jij mijn inbreng voor ‘Mooie muziek op vrijdag’ gelezen en gehoord.
      Jouw kleindochter krijgt van mij vijf sterren. Verder wens ik jou een mooie (muzikale) week toe.

• Avatar Truus schreef:

Mijn Dank Arend-Jan voor deze mooie reactie en dan die lieve woorden voor mijn kleindochter ik zal het haar vertellen,de muziek die elke Vrijdag erop staat ik kijk er steeds naar uit en ook jou inzending was prachtig blijf inzenden niet ik alleen maar vele met mij zijn blij dat muziek je hart kan openen voor onze gevoelens en de diepe laag naar verlangen om geborgen te zijn en te weten dat God van ons houd om welke tekst het ook gaat.
        Arend-Jan ik wens je een mooie week.

2. Avatar m schreef:

dit is een prachtige song van freddy mercury and montserrat caballé
    en een waardig lied voor mijn begrafenis