Vriendschap met Jezus

In de wind tussen de zee en de wolken mijmert dominee Janneke over vriendschap met Jezus. In het verhaal van Jezus laatste ontmoeting met zijn leerling gaat het daarover. Heb jij het idee dat je een vriendin of vriend van Jezus bent? Hoe laat jij dat merken? 
Wil je meer hierover weten? Lees dan maar eens het evangelie van Johannes hoofdstuk 15 vers 9 tot en met 17. 

3 comments on “Vriendschap met Jezus
  1. Avatar Gisela schreef:

    De gedachte dat Jezus een vriend of vriendin is, is een interessante nieuwe kijk voor mij. Ik heb hem tot nog toe meer als voorbeeld gezien en iemand waar ik tegen op keek, bewonder in zijn goedheid weten wat je nodig hebt en het voelt altijd goed. Met vrienden is dat toch iets anders is mijn ervaring. Die kunnen heel erg op je leunen, net als je ze nodig hebt niet bereikbaar zijn of zelf al ellende hebben waardoor ik denk laat maar. Ik ga eens nadenken over de invulling als vriend die ik het liefst zou hebben: waar je altijd terecht kunt, waar je af en toe op kunt leunen en die het altijd voelt en tijd heeft als je je ellendig voelt! Ik ga ermee aan de slag dank je voor de gedachte gang

  2. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

    Hoe laat je dat merken ja hoe ,dacht erover na . Het gebeurd zomaar zoals nu in alle vroegte. Ik stond op en mijn gedachten gingen aan het werk. Pakte de krant van de mat en las in vogelvlucht wat mij aanzette tot dit schrijven. Bij het nalezen in Johannes waar te lezen staat ( want een slaaf weet niet wat zijn meester doet). Ga met God en Hij zal met je zijn om in liefde met elkaar te delen de Vrede die Jezus ons gaf. Dit wil ik graag met jullie delen de zon komt op een vogel zingt zijn lied een nieuwe dag.

  3. Avatar F.H. Buijs schreef:

    Jezus mijn vriend? Ik zou het wel willen,maar kom steeds in conflict met nare feiten. Jezus predikte zijn God.Maar welke God? Die vreselijke God uit het Oude Testament? Of de God van liefde uit het Nieuwe Testament? Mooi om in te geloven als je het goed hebt,makkelijk zat! Wat heb ik echter meer verdiend dan die arme stakkerts in Afrika? Waarom laat de God van liefde hen barsten? Toch was Jezus ongetwijfeld een goed mens en was hij met de mensen begaan. Helaas zijn ze mijnsinziens met hem op de loop gegaan en hebben hem zelfs onder druk van een romeinse keizer tot half God/half mens verklaard. Wat een ellende heeft dat zogenaamde verlossende evangelie te weeg gebracht,daar is IS nog niks bij. Dit alles overziend doet mij medelijden krijgen met Jezus.Zo heeft hij het vast niet bedoeld. Is medelijden een basis voor vriendschap? Ik zit er mee en ik weet wel dat Jezus vaak in mijn gedachten is.Toch een vriend dan? Ik zou het wel willen,denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

21 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief